Nytår

Nøje udvalgt grej til årets sidste aften

Når nytårsaften skal fejres med gode vine, cocktails, skaldyr og andre skønne sager, så har Kunst og Køkkentøj det rigtige grej og udstyr


Udstyr til madlavning

Blinispande
Når man laver blinis, bruger man hele tiden samme temperatur, hvilket støbejern er rigtig godt til. Panden her slipper også pandekagedej uden problemer.
Køb her

Østersknive
Østers skal der til nytårsaften (det er der, som med meget andet, delte meninger om), men vi er glade for østers, og fører derfor flere forskellige østersknive.
Se udvalget

De kalder ham Sølvræven
'Sølvræven' er historien om Jens Peter Kolbecks vej til en sølvmedalje ved Bocuse d'Or i 1993, en uhørt triumf for en dansk kok. "Kongen af saucer" bliver han også kaldt, og hans store passion for netop disse bliver foldet ud i bogen med intet mindre end 23 sauceopskrifter.
Køb her

Skaldyrstang
Brug en skaldyrstang til at åbne dine skaldyr med – den flækker skallen uden at ødelægge kødet inden i.
Køb her

Sous vide termostat
Sous vide er en tilberedningsmetode, hvor rå ingredienser tilberedes i en forseglet plastpose i en længere periode, og ved lavere temperaturer end traditionelle tilberedningsmetoder.
Køb her

Vakuummaskine til f.eks. sous vide
Denne robuste og vellavede vakuumpakker er et godt valg til brug i hjemmet – den er dog langt mere avanceret end en standard vakuum-maskine.
Køb her

Røgpistol
Smoking Gun™ fra Sage tilføjer et raffineret og delikat præg til din mad gennem røginfusion af kød, fisk, grøntsager, saucer, cocktails.
Køb her

Fad og opsats til skaldyr
Læg en masse knust is i bunden af fadet, og anret dine skaldyr, gerne østers, oven på. Server med citron, tabasco eller en klassisk mignonette på finthakket skalotteløg, lidt eddike og friskkværnet peber.
Køb her

Hummergaffel
Lang og smal hummergaffel, med kløvet hoved, som nemt kan få hummerens kød lirket fri af skallen.
Køb her

Sifon/flødesprøjte
En rigtig god flødesprøjte, som i vore øjne er velegnet til at lave skum og mousse med.
Køb her

Konro grill
Den japanske Konro grill er lavet i enkelt, stærkt design, opbygget af ca. 5 cm tykke plader af kiselgur/diatomit, som er forstende kiselalger. Den er især velegnet til yakitori, som er betegnelsen for japanske grillspyd.
Køb her

Grillpande
Grillpande til nytårsaftens bøffer. Panden er i støbejern, hvilket er meget velegnet til stegning, da dette materiale holder en stabil temperatur.
Køb herLav din kransekage selv

Sprøjtepose
Solid sprøjtepose i professionel kvalitet produceret i smidig og stærk bomuld med plastbelægning inderst. Den er ideel til hårde masser, f.eks. til kransekage.
Køb her

Tylle til klassisk kransekage
Denne tylle anvendes sammen med sprøjteposen, og giver den klassiske facon til kransekagedejen.
Køb her

Tyllesæt til kransekage med nougat
Brug disse tyller (sammen med en sprøjtepose) når du skal lave kransekage med en streng af nougat inderst.
Køb her


Bøger om cocktails

The Rum Cocktail Guide
Steve Quirk gennemgår på 144 sider og gennem 60 opskrifter, hvordan rom kan bruges til cocktails – fra ‘basic mixers’ til ‘exotic creations’.
Køb her

The Classic Cocktail Bible
Flot fotograferet og inspirerende bog om cocktails, med 200 opskrifter på alt fra short til long drinks, og gennemgang af forskellige teknikker.
Køb her

Gin – The Manual
Findes der andet end Gin & Tonic? Det beviser Gin - The Manual, som har testet 120 forskellige gins, med tonic, limonade, som negroni og martini, og bedømt dem derefter. “Rocket Science impressive”, skrev Huffington Post
Køb her

The Little Book of Cocktails
Kort og koncis gennemgang af cocktails til enhver lejlighed. Shaken, stirred, flaming eller fizzy, så er de med i den lille bog her.
Køb her

The Gin Dictionary
Et A til Z kompendium af alt, du behøver at vide om gin, fra botanik om enebær til den perfekte G&T. Hvis man elsker gin, kommer man ikke uden om bogen her.
Køb her

Danske Gin og Ginmagere
Denne bog er den hidtil mest udførlige og detaljerede bog om gin med specifikt fokus på Danmark. Bogen er fantastisk flot og kan både fungere som et opslagsværk, og læses fra start til slut. Et must have for den danske gin-nørd!
Køb her


Barudstyr til cocktails, drinks, Champagne

Boston shaker
Boston shaker til at shake nytårets cocktails i. Leveres med to bægre i rustfrit stål, og et glas.
Køb her

Tjener-proptrækker
Solid og enkel proptrækker med dobbeltled. Den gør, hvad den skal.
Køb her

Støder til citrus
Bruges til at støde limefrugten, direkte i glasset, når man laver Caipirinha.
Køb her

Sigte til drinks
Den lille sigte med diameter på 7 cm er fremstillet i rustfrit stål, og har et fintmasket net. Det gør den velegnet i hjemmebaren, når der skal laves drinks og cocktails.
Køb her

Champagneprop
Champagneproppen klemmes fast om flaskens hals, hvor den indbyggede pakning lukker så tæt, at boblerne ikke forsvinder efter åbning af flasken.
Køb her

Skænkepropper
Flere forskellige skænkepropper, som er ideelle til barflasker og spiritus, når der skal hældes en præcis mængde op i glasset.
Køb her

Tjenerbakke
Klassisk tjenerbakke i rustfrit stål, med en diameter på 31,5 cm., så der er plads til både flasker og glas.
Køb her

Væghængt proptrækker
Meget flot udført væghængt  proptrækker. Udover at dekorere væggen, åbner den vin på rekordtid.
Køb her

Proptrækker/oplukker
Proptrækker og oplukker i samme værktøj – især god til skrøbelige korkpropper, pga. den særlige konstruktion.
Køb her

Isterninger i kugler
Isterningbakke i fødevaresikker og syrefast, blød silikone, som er nem at presse isterningerne ud af, men som holder faconen under frysning. Her som kugler.
Køb her

Isterninger i kuber
Isterningbakke i fødevaresikker og syrefast, blød silikone, som er nem at presse isterningerne ud af, men som holder faconen under frysning. Her som kuber.

Køb her

Kæmpe isterningkugler
Isterningform i silikone, til isterninger med meget stor kugleform på 6 cm. i diameter. Der følger to forme med i pakken, så du kan fryse to stk. isterninger ad gangen.
Køb her

Skuffeske
Solid skuffeske i rustfrit stål. Brug den f.eks. som skovl til isterningerne nytårsaften, og til mel eller sukker derefter.
Køb her

Citruspresse
Denne citruspresse er god, hvis man skal presse to-tre glas appelsinjuice. Den kræver lidt kræfter, men er meget nem at bruge. 
Køb her

Cocktailshaker
Klassisk cocktailshaker i rustfrit stål, indeholder 0,7 liter.
Køb her

Jigger
Brug vores jigger (målebæger) til præcis at måle den korrekte mængde spiritus.
Køb her

Cocktailske
Lang ske på 26 cm til til omrøring i en cocktailshaker eller direkte i din cocktail.
Køb her