Guides til køkkengrej og bageudstyr
I vores guides til køkkengrej går vi et spadestik dybere for at forklare og belyse forskellene på udvalgte varer inden for vores sortiment af gastronomisk værktøj. Vi ønsker, at du her skal have samme service, som du får i vores butikker – eller så tæt på som muligt.
Guides til gryder og pander
Guide til stegepander
Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere.
Guide: Gryder til induktion
Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.
Guide: Gryder til gas
Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.
Guide til gryder
Gryden er et grundlæggende køkkenredskab, og den bruges til en række forskellige madlavningsopgaver i køkkenet, uanset om det er i en restaurant eller hjemme i det private køkken.
Guides til knive og slibeudstyr
Guide til HORL knivslibere
En knivsliber fra HORL er velegnet til slibning af køkkenknive, kokkeknive, grøntsagsknive og andre større knive med lige skær. Du kan også slibe mindre knive som urteknive – det kræver blot lidt øvelse.
Guide til japanske knive
Japanske køkkenknive er ofte designet til at udføre specifikke opgaver med høj effektivitet og nøjagtighed, og knivene er på sin vis et udtryk for den japanske tilgang til madlavning, hvor præcision og æstetik er i fokus.
Guide til japanske slibesten
I denne guide kan du lære, hvordan du bruger japanske slibesten – og få overblik over forskellen på at slibe knive med enkeltæg eller dobbeltæg.
Japanske slibesten: Vælg den rigtige kornstørrelse
Japanske slibesten fås i grove, mellem og fine varianter. Men hvilke slibesten skal du vælge – og i hvilken rækkefølge skal de bruges?
Guide til skærebrætter
Her gennemgår vi de tre mest almindelige typer skærebrætter i vores sortiment: Træ, plast og syntetisk gummi.
Guides til forme og bageudstyr
Guide: Bagestål og bagesten
Når du skal vælge mellem bagestål og bagesten, afhænger det af, hvad du vil bage. Læs her for vores anbefalinger til det rette valg afhængigt af din bagning.
Guide til silikoneforme
Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage og fryse i dem, og visse typer kan anvendes til indlæg i fyldt chokolade. Se vores guide her.
Guide: Temperering af chokolade
For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer chokoladen, så bl.a. overfladen bliver blank. Se hvordan i guiden her.
Guide: Udstyr til brødbagning
Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød.
Guide til franske bageforme
Frankrig har en lang og stolt tradition når det kommer til bagværk, kager og konditori. Til hver kage hører en særlig bageform, og ofte også en god historie.
Guide til fyldt chokolade
At lave sin egen fyldte eller overtrukne chokolade kræver en smule tålmodighed og fingersnilde. Få gode råd til dit eget chokoladeværksted her.
Guide til tyller
Med den rette tylle kan du lave alt fra fine detaljer til større rosetter eller dekorative kanter. Læs mere om de mange typer af tyller i denne guide.
Guides om køkkengrej og PFAS
Vores holdning til PFAS
Vi har dagligt kunder som bekymrer sig om fluorstoffer, i øjeblikket specielt PFAS, så her er hvad vi hos KOK ved om emnet, og hvad vi vil anbefale.
Guide til gryder uden PFAS
Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Se udvalget her.
Guide til pander uden PFAS
Se pander, sauterpander og grillpander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som er fri for non-stick belægninger – samt den nye PFAS-fri serie fra de Buyer.
Guide til bageforme uden PFAS
Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, som alle er helt uden belægning.
Guide til køkkengrej uden PFAS
Her kan du skyde genvej til vores udvalg af PFAS-fri køkkengrej: Pander, gryder og bageforme, helt uden PFAS.
Guides til diverse køkkentøj
Guide til Musso ismaskiner
I vores guide til ismaskiner gennemgår vi modellerne Mini og Stella fra italienske Musso, som begge giver et professionelt resultat derhjemme.
Guide til condibøtter
Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken bøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde? Se mere her.
Guide til mandolinjern
Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Se vores modeller i guiden her.
Guide til citruspressere
Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle fylder ikke så meget, hvor de elektriske kan presse store mængder.
Praktiske guides til madlavning
Guide til fedtstoffers røgpunkt
Når man opvarmer fedtstoffer som olie eller smør, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Læs mere om røgpunkter i denne guide.
Guide: Fra Fahrenheit til Celsius
Hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde i denne guide.
Guide til britiske mål
I denne guide gennemgår vi de britiske definitioner for rummål, vægt, længdemål og gastronomiske forkortelser.
Guide til amerikanske mål
Her gennemgår vi de amerikanske definitioner for flydende og fast rummål, vægt og gastronomiske forkortelser.
Klar besked om køkkengrej
"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægning i gryder og pander, fordi det ikke kan holde og fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Det skal dog indrømmes, at til nogen ting er det genialt: F.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse som ris og kartofler, eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund."
Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.