Guides Om Køkkengrej Fra Kunst Og Køkkentøj

Guides til køkkengrej og bageudstyr

I vores guides til køkkengrej går vi et spadestik dybere for at forklare og belyse forskellene på udvalgte varer inden for vores sortiment af gastronomisk værktøj. Vi ønsker, at du her skal have samme service, som du får i vores butikker – eller så tæt på som muligt.

Guides til gryder og pander

Guide til stegepander

Guide til stegepander

Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere.

Guide: Gryder til induktion

Guide: Gryder til induktion

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.

Guide: Gryder til gas

Guide: Gryder til gas

Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.

Guide til gryder

Guide til gryder

Gryden er et grundlæggende køkkenredskab, og den bruges til en række forskellige madlavningsopgaver i køkkenet, uanset om det er i en restaurant eller hjemme i det private køkken.


Guides til knive og slibeudstyr

Guide til HORL knivslibere

Guide til HORL knivslibere

En knivsliber fra HORL er velegnet til slibning af køkkenknive, kokkeknive, grøntsagsknive og andre større knive med lige skær. Du kan også slibe mindre knive som urteknive – det kræver blot lidt øvelse.

Guide til japanske knive

Guide til japanske knive

Japanske køkkenknive er ofte designet til at udføre specifikke opgaver med høj effektivitet og nøjagtighed, og knivene er på sin vis et udtryk for den japanske tilgang til madlavning, hvor præcision og æstetik er i fokus.

Guide til japanske slibesten

Guide til japanske slibesten

I denne guide kan du lære, hvordan du bruger japanske slibesten – og få overblik over forskellen på at slibe knive med enkeltæg eller dobbeltæg.

Japanske slibesten: Vælg den rigtige kornstørrelse

Japanske slibesten: Vælg den rigtige kornstørrelse

Japanske slibesten fås i grove, mellem og fine varianter. Men hvilke slibesten skal du vælge – og i hvilken rækkefølge skal de bruges?

Guide til skærebrætter

Guide til skærebrætter

Her gennemgår vi de tre mest almindelige typer skærebrætter i vores sortiment: Træ, plast og syntetisk gummi.


Guides til forme og bageudstyr

Guide: Bagestål og bagesten

Guide: Bagestål og bagesten

Når du skal vælge mellem bagestål og bagesten, afhænger det af, hvad du vil bage. Læs her for vores anbefalinger til det rette valg afhængigt af din bagning.

Guide til silikoneforme

Guide til silikoneforme

Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage og fryse i dem, og visse typer kan anvendes til indlæg i fyldt chokolade. Se vores guide her.

Guide: Temperering af chokolade

Guide: Temperering af chokolade

For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer chokoladen, så bl.a. overfladen bliver blank. Se hvordan i guiden her.

Guide: Udstyr til brødbagning

Guide: Udstyr til brødbagning

Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød.

Guide til franske bageforme

Guide til franske bageforme

Frankrig har en lang og stolt tradition når det kommer til bagværk, kager og konditori. Til hver kage hører en særlig bageform, og ofte også en god historie.

Guide til fyldt chokolade

Guide til fyldt chokolade

At lave sin egen fyldte eller overtrukne chokolade kræver en smule tålmodighed og fingersnilde. Få gode råd til dit eget chokoladeværksted her.

Guide til tyller

Guide til tyller

Med den rette tylle kan du lave alt fra fine detaljer til større rosetter eller dekorative kanter. Læs mere om de mange typer af tyller i denne guide.


Guides om køkkengrej og PFAS

Vores holdning til PFAS

Vores holdning til PFAS

Vi har dagligt kunder som bekymrer sig om fluorstoffer, i øjeblikket specielt PFAS, så her er hvad vi hos KOK ved om emnet, og hvad vi vil anbefale.

Guide til gryder uden PFAS

Guide til gryder uden PFAS

Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Se udvalget her.

Guide til pander uden PFAS

Guide til pander uden PFAS

Se pander, sauterpander og grillpander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som er fri for non-stick belægninger – samt den nye PFAS-fri serie fra de Buyer.

Guide til bageforme uden PFAS

Guide til bageforme uden PFAS

Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, som alle er helt uden belægning.

Guide til køkkengrej uden PFAS

Guide til køkkengrej uden PFAS

Her kan du skyde genvej til vores udvalg af PFAS-fri køkkengrej: Pander, gryder og bageforme, helt uden PFAS.


Guides til diverse køkkentøj

Guide til Musso ismaskiner

Guide til Musso ismaskiner

I vores guide til ismaskiner gennemgår vi modellerne Mini og Stella fra italienske Musso, som begge giver et professionelt resultat derhjemme.

Guide til condibøtter

Guide til condibøtter

Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken bøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde? Se mere her.

Guide til mandolinjern

Guide til mandolinjern

Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Se vores modeller i guiden her.

Guide til citruspressere

Guide til citruspressere

Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle fylder ikke så meget, hvor de elektriske kan presse store mængder.


Praktiske guides til madlavning

Guide til fedtstoffers røgpunkt

Guide til fedtstoffers røgpunkt

Når man opvarmer fedtstoffer som olie eller smør, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Læs mere om røgpunkter i denne guide.

Guide: Fra Fahrenheit til Celsius

Guide: Fra Fahrenheit til Celsius

Hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde i denne guide.

Guide til britiske mål

Guide til britiske mål

I denne guide gennemgår vi de britiske definitioner for rummål, vægt, længdemål og gastronomiske forkortelser.

Guide til amerikanske mål

Guide til amerikanske mål

Her gennemgår vi de amerikanske definitioner for flydende og fast rummål, vægt og gastronomiske forkortelser.

Klar besked om køkkengrej

"Vi er ikke så begejstrede for non-stick belægning i gryder og pander, fordi det ikke kan holde og fordi belægningen isolerer, så man ikke kan stege ordentligt. Det skal dog indrømmes, at til nogen ting er det genialt: F.eks. ved stegning af mad med højt indhold af stivelse som ris og kartofler, eller til røræg, som efterlader en ret irriterende hinde i grydens bund."

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få klar besked om vores holdning til køkkengrej.