Guides til køkkengrej og bageudstyr
I vores guides til køkkengrej går vi et spadestik dybere, og gør vores bedste for at forklare og belyse forskellene på udvalgte varer inden for vores sortiment af gastronomisk værktøj. Tanken er, at du her skal have samme service, som du får i vores butikker. Eller så tæt på samme service, som muligt.
Gryder og pander
Gryder til induktion
Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.
Se guide: Gryder til induktionGryder til gas
Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.
Se guide: Gryder til gasGuide til køb af stegepander
Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere...
Se guide: Køb af stegepanderFedtstoffers røgpunkt
Når man opvarmer fedtstoffer som olie, smør eller fedt, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Dette kaldes røgpunktet eller forbrændingspunktet.
Se guide: Fedtstoffers røgpunktAlle guides til gryder og pander
Hvad skal du være opmærksom på, når du køber gryder til dit induktionskomfur? Se vores guide, hvor vi giver dig gode råd om kvalitet, materialer og andre tips.
Det er dejligt at lave mad på gas: Gas varmer hurtigt og temperaturen er nem at regulere. Se vores udvalg af gode gryder til gas, og få rådgivning om hvordan du bruger gryder på gaskomfuret.
Når du vælger den rigtige pande giver det ikke alene bedre kulinariske resultater og færre frustrationer i køkkenet, men også mindre spild af resurser, fordi en pande som bruges korrekt holder langt længere...
Når man opvarmer fedtstoffer som olie, smør eller fedt, begynder de at ose med blålig røg ved forskellige temperaturer. Dette kaldes røgpunktet eller forbrændingspunktet.
Gryden er et grundlæggende køkkenredskab, og den bruges til en række forskellige madlavningsopgaver i køkkenet, uanset om det er i en restaurant eller hjemme i det private køkken.
Forme og bageudstyr
Bagestål eller bagesten?
Bagestål og bagesten er ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Både stål og sten har nemlig stor termisk masse, hvilket vil sige at materialerne holder godt på varmen...
Se guide: Bagesten og bagestålGuide til silikoneforme
Silikoneforme er bageforme lavet af fødevaregodkendt silikone, som er et meget anvendeligt materiale. Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage kager og brød...
Se guide til silikoneformeTemperering af chokolade
For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker ikke alene, at chokoladen får en spejlblank overflade, men...
Se guide: Temperering af chokoladeGrundudstyr til brødbagning
Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød...
Se grundudstyr til brødbagningAlle guides til forme og bageudstyr:
Bagestål og bagesten er ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Både stål og sten har nemlig stor termisk masse, hvilket vil sige at materialerne holder godt på varmen...
Silikoneforme er bageforme lavet af fødevaregodkendt silikone, som er et meget anvendeligt materiale. Du kan bruge silikoneforme til mange formål i dit køkken: Du kan bage kager og brød...
For at få det optimale ud af både chokolade og chokoladeform er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker ikke alene, at chokoladen får en spejlblank overflade, men...
Godt bageudstyr er ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød...
Frankrig har en lang og stolt tradition når det kommer til bagværk, kager og konditori. Til hver kage hører en særlig bageform, og ofte også en god historie. Her får du historien bag udvalgte franske bageforme, som vi fører i Kunst og Køkkentøj.
Køkkentøj og PFAS
Vores holdning til PFAS
Vi er ikke en miljøorganisation, men derfor kan man jo godt tænke sig om. Derfor har vi en målsætning om, at vi inden 2024 har udfaset alle varer, som vi ved indeholder PFAS...
PFAS: KOKs tanker og anbefalingerGryder uden PFAS
Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er forsynet med PFAS-fri...
Se guide: Gryder uden PFASPander uden PFAS
Vi tilbyder pander, sauterpander, grillpander og bradepander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en helt ny serie, som er...
Se guide: Pander uden PFASBageforme uden PFAS
Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, helt uden belægning, samt de nye forme fra Heirol med PFAS-fri non-stick belægning.
Se guide: Bageforme uden PFASAlle guides om køkkentøj og PFAS
Vi er ikke en miljøorganisation, men derfor kan man jo godt tænke sig om. Derfor har vi en målsætning om, at vi inden 2024 har udfaset alle varer, som vi ved indeholder PFAS...
Vi tilbyder gryder, kasseroller og sauteuser af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er forsynet med PFAS-fri...
Vi tilbyder pander, sauterpander, grillpander og bradepander af rustfrit stål, kobber og støbejern, som alle er helt fri for non-stick belægninger. Samt en ny serie, som er...
Se vores udvalg af bageforme i stål, jern, tinblik, silikone og anodiseret aluminium, helt uden belægning, samt de nye forme fra Heirol med PFAS-fri non-stick belægning.
Her kan du skyde genvej til vores udvalg af PFAS-fri køkkengrej: Pander, gryder og bageforme, helt uden PFAS. Du kan også læse om, hvad vi i Kunst og Køkkentøj mener om PFAS-belægning.
Diverse køkkentøj
Guide til ismaskiner
I vores guide til ismaskiner gennemgår vi to modeller: Den solide Musso Mini, som giver et professionelt is-resultat derhjemme, og Ninja Creami. Creami er egentlig ikke en ismaskine...
Se guide til ismaskinerGuide til condibøtter
Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken condibøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde af mel, gryn, mandler og så videre?
Se guide til condibøtterHvilket mandolinjern skal jeg vælge?
Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Udover at det går hurtigere, så bliver tykkelsen af emnet også ens...
Se guide til mandolinjernHvilken citruspresser skal jeg vælge?
Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle citruspressere er billigere og fylder ikke så meget i køkkenskabet. De er gode til små mængder...
Se guide til citruspressereAlle guides om diverse køkkentøj
I vores guide til ismaskiner gennemgår vi to modeller: Den solide Musso Mini, som giver et professionelt is-resultat derhjemme, og Ninja Creami. Creami er egentlig ikke en ismaskine...
Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser. Men hvilken condibøtte skal man vælge, og hvor meget kan den indeholde af mel, gryn, mandler og så videre?
Et mandolinjern kan være en stor hjælp i køkkenet til at skære grøntsager i strimler, stave og skiver. Udover at det går hurtigere, så bliver tykkelsen af emnet også ens...
Grundlæggende kan man dele citruspressere op i manuelle og elektriske: De manuelle citruspressere er billigere og fylder ikke så meget i køkkenskabet. De er gode til små mængder...
I England og USA anvender man en anden temperaturskala end i Danmark, så hvis din opskrift er angivet i Fahrenheit, kan det kræve lidt hjælp at oversætte den til Celsius – og denne hjælp kan du finde her.
Der udgives utallige spændende koge- og bagebøger på engelske forlag, hvor de angivne mål jo som regel er skrevet med cups, ounces og måske pounds. Mange titler bliver desværre aldrig oversat til dansk, og så kan man stå der, med en opskrift på en dejlig Egg Custard Tart og ikke ane, hvor meget mælk eller sukker der skal bruges. Få hjælp her
Der udgives mange spændende koge- og bagebøger på amerikanske forlag, hvor de angivne mål jo som regel er skrevet med cups og ounces. Mange titler bliver desværre aldrig oversat til dansk, og så kan man stå der, med en opskrift på flotte Egg Waffle Cones og ikke ane, hvor meget mælk eller sukker der skal bruges. Se vores guide for hjælp.
NYHEDSBREV