Grundudstyr til brødbagning

Brødbagning er en enkel proces med stort potentiale. Her får du vores guide til bageudstyr og køkkengrej, som vi har testet og udvalgt.

Hævekurve Hos Kunst Og Køkkentø

Om vores guide

Brødbagning er dybest set en enkel proces, med relativt få råvarer og stort potentiale. Men meget kan alligevel gå galt undervejs, så resultatet ikke altid ender, som man havde tænkt sig. Vi vil gerne bidrage til den bedst mulige oplevelse, og peger derfor, med denne guide med grundudstyr til brødbagning, på en samling gennemtestede produkter til bageriet i dit køkken.

Godt bageudstyr er selvfølgelig ikke en garanti for sprød skorpe og luftig krumme, men det kan gøre oplevelsen en smule sjovere, mere behagelig og forhåbentlig i flere tilfælde bidrage til et lidt bedre brød.

Se vores forslag til bageudstyr:


Røreskål Med Flad Bund Fra Kunst Og Køkkentøj

Røreskål med flad bund, stål

  • Røreskål i rustfrit stål med stor flad bund, som står godt på bordet
  • Anvendelig til stort set alt der skal røres, blandes, vendes og æltes
  • Skålen tåler varme, så den kan bruges som vandbad til for eksempel chokoladetemperering eller bearnaisesauce
  • Til forskel fra skåle i plastik, anbefaler vi stålskåle, fordi de kan affedtes, hvilket er en stor fordel, når der arbejdes med råvarer, der er følsomme over for fedt, som f.eks. æggehvider

Køb nu

Dejskraber I Silikone Fra Kunst Og Køkkentøj

Dejskraber, silikone med stålhåndtag

  • En dejskraber med stålhåndtag og hoved i silikone er meget anvendelig, når du laver dej til brød
  • Med en længde på op til 32 cm kommer den godt ned ad skålens sider, også hvis du bruger en dyb røreskål
  • Den fås i to størrelser, tåler opvaskemaskine og op til 220 °C

Køb nu

The Bakery Boss Røremaskine Fra Kunst Og Køkkentøj

Røremaskine, Sage The Bakery Boss

  • Hvor andre køkkenmaskiner ofte kommer i vanskeligheder, når dejen bliver for tung, kører The Bakery Boss ufortrødent videre; for ved hjælp af såkaldt Load Sensing-teknologi registrerer maskinen selv mængden af dej og justerer hastigheden dertil
  • Røremaskinen har indbygget lys, der tænder når omrøringen starter, så du nemt kan følge med i hvad der foregår nede i skålen
  • Et direkte træk på den 1200 watt store motor, kombineret med et utrolig højt omdrejningsmoment samt tandhjul med flere tænder end normalt og i 100 % metal, forklarer maskinens "vilde kræfter"

Køb nu

Sandwichform Fra Kunst Og Køkkentøj

Rugbrødsform, jern, KOK

  • Vores egen rugbrødsform er fremstillet af solidt, aluminiseret jern, helt uden belægning
  • Materialet er virkelig godt til at lede og fordele varmen fra ovnen, så dit bagværk får en sprød skorpe
  • Da formen er rektangulær, passer den godt til rugbrød, sandwichbrød, sandkage og bananbrød
  • Formen har helt lige sider, og hvis du bruger låget, der passer til, bliver alle fire sider på brødet helt ens og retvinklede

Køb nu


Bageplade I Aluminium Fra Kunst Og Køkkentøj

Bageplade, 40x30 cm, aluminium

  • Bagepladen her måler 40x30 cm, og passer derfor ind i en standardovn
  • Den er fremstillet i aluminium, som leder varmen godt, hvorved bunden på dit brød får ekstra varme
  • Placér bagepladen oven på din bagerist i ovnen
  • Bageriste og bageplader i normale ovne har en tendens til at være skæve – men med denne bageplade får du en lige og jævn bagning

Køb nu

Bageplade I Perforeret Aluminium Fra Kunst Og Køkkentøj

Perforeret bageplade, 40x30 cm, aluminium

  • De små huller i denne bageplade gør, at fugt fra kage og brød kan slippe væk, og at luften i ovnen bedre kan cirkulere
  • Herved bliver din bagning mere sprød, der opnås en mere ensartet opvarmning og du undgår at tynde emner, som f.eks. tærter, buler op under bagningen
  • Materialet er 1,5 mm aluminium, som leder og fordeler varmen i ovnen virkelig godt
  • Bageplade rengøres med varmt vand og opvaskemiddel, men vand er som regel nok

Køb nu

Fadskraber I Plast Fra Kunst Og Køkkentøj

Fadskraber, plast, KOK

  • Den lille fadskraber her måler 11,3x7,5 cm, og den er uundværlig, når man bager eller laver chokolade
  • Som navnet indikerer, bruges den til at skrabe fade, skåle og lignende af med
  • Den er god til at håndtere fugtige brøddeje og rugbrødsdeje med, når dejen skal skrabes ud af en beholder eller skubbes på plads i en bageform
  • Fadskraberen kan evt. klippes til, så bredden passer til en bestemt bageform. Husk at dyppe den i vand hvis du bruger den til fugtige brøddeje

Køb nu

Dejdeler Med Træhåndtag Fra Kunst Og Køkkentøj

Dejdeler, træ og metal, KOK

  • Klassisk dejdeler på 13x9 cm i rustfrit stål, med Kunst og Køkkentøj-logo og træhåndtag
  • Brug dejdeleren til at nemt at dele og skære din dej over i mindre bidder

Køb nu


Bagemåtte I Silikone Med Cirkler Og Felter Fra Kunst Og Køkkentøj

Bagemåtte med cirkler og felter, silikone, KOK

  • Bagemåtten bruges i ovnen som erstatning for almindeligt bagepapir, men er også god til at rulle en klistret dej eller masse ud på, som f.eks. marcipan
  • Måtten måler 42x40 cm, kan bruges i alle typer ovne og tåler fra -60 °C fra til 220 °C
  • De runde markeringer og kvadratiske felter på måtten er tænkt til, at man kan lave ensartede størrelser af f.eks. kagebunde
  • Vi får selv produceret denne bagemåtte i en størrelse, så den passer nogenlunde til en standard 60 cm bred ovn (ydre mål)

Køb nu

Bagemåtte I Perforeret Silikone Fra Kunst Og Køkkentøj

Air Mat, bagemåtte i perforeret silikone, Silikomart

  • Denne bagemåtte kaldes en "Air Mat" ("luftmåtte", hvis man skulle være i tvivl), da den er perforeret med mikrohuller, så varmen fordeles perfekt og cirkulerer luft til undersiden af det, som du bager
  • Glasfiberkernen forstærker måtten, så den kan tåle selv meget kraftig brug. Den er ideel til bagning af f.eks. eclairs, kiks, petit fours, brød og pizza
  • Bagemåtten måler 40x30 cm, er fra Silikomart og lavet af 100 % fødevaregodkendt silikone, med kerne af glasfiber

Køb nu

Hævekurve Fra Kunst Og Køkkentøj (1)

Hævekurve, flet, KOK

  • Vi fører runde, rektangulære, kvadratiske og ovale hævekurve – og i størrelser der passer til både små og store brød
  • Hævekurve bruges til efterhævning af dejen, ikke til at bage i
  • En hævekurv hjælper med at holde faconen på dit brød, mens det koldhæver
  • Hævekurven kommer til sin ret, når dejen indeholder gluten og er æltet eller rørt godt igennem
  • Kurven er også god at servere og opbevare friskbagt brød i, da den flettede konstruktion tillader luft at cirkulere rundt om det lune brød, så det ikke bliver fugtigt

Hævekurve

Rørespartel I Plast Fra Kunst Og Køkkentøj

Rørespartel, hvid plast

  • En rørespartel som denne er egentlig en pind til at røre med
  • Den kan med fordel anvendes i stedet for en stor røreske, da den let kan skrabes ren på kanten af røreskålen
  • Denne version er praktisk og meget solid, fremstillet i glasfiber-forstærket plast. Den tåler kortvarigt op til 280 °C

Køb nu


Condibøtte 18X18 Cm Fra Kunst Og Køkkentøj

Condibøtter, plast

  • Condibøtter kan bruges til meget i det private køkken: Opbevaring af nødder, bønner, linser, restemad – og surdej
  • Bøtterne bruges også i professionelle køkkener, hvor kokkene prepper maden til service i dem
  • Condibøtter kan stables, giver overblik og findes i et væld af størrelser
  • Condibøtter er lavet af fødevaregodkendt PP-plast (polypropylen)
  • Bemærk, at bøtterne ikke er så glade for at komme i fryseren, og at de skal betragtes som engangsemballage – men passer du godt på dem, kan de holde et langt stykke tid

Condibøtter

Dejsnitter Fra Kunst Og Køkkentøj

Dejsnitter, plast og stål

  • Dejsnitteren bruges til at ridse brød med før bagning, så man bedre kan styre, hvordan brødet skal sprække
  • Den skal anvendes med forsigtighed, da den er skarp
  • Dejsnitteren, dvs. selve skæret i enden, er lavet i rustfrit stål, og den har et håndtag af grøn plastik
  • Den bør ikke vaskes i opvaskemaskine, da det sløver bladet

Køb nu

Bagesten Fra Kunst Og Køkkentøj

Bagesten, 40x35 cm, lava, KOK

  • En bagesten bruges til brød- og pizzabagning
  • Idéen er, at man lægger emnet man vil bage direkte på den opvarmede sten – stenen "suger" fugt fra emnet væk og danner samtidigt hurtigt en skorpe på brødet, hvilket giver en sej og sprød skorpe, som kendes fra brød bagt i en stenovn
  • En bagesten er ikke god til helt tynde typer af brød, så hvis du primært skal bage tynde pizze, tarte flambée, fladbrød og lignende, så anbefaler vi at bruge et bagestål i stedet
  • Se vores guide: Bagesten og bagestål – hvad er forskellen?

Køb nu

Brødkniv Med Træskaft Og Bølgeskær Fra Kunst Og Køkkentøj

Brødkniv, træskaft og bølgeskær, Victorinox

  • Universalkniv og brødkniv med træskaft og bølgeskær, og længde på 26 cm
  • Kniven er nærmest legendarisk – den skærer fantastisk (vi har savet et kosteskaft over med den) og den holder skæret utroligt længe
  • Den er ikke alene god til alle typer brød, men også til emner med hård skorpe, som f.eks. ribbensteg

Køb nu


Bagebøger

Se udvalget