Om brug og vedligehold af udvalgte varer fra Kunst og Køkkentøj
Anodiseret aluminium
Bageforme af "anodiseret aluminium" er fremstillet af aluminium, hvor overfladen er blevet anodiseret, hvilket ændrer den permanent. Denne behandling udføres fordi overfladen ...
Bagesten
En bagesten bruges til brød- og pizzabagning. Placer emnet du vil bage direkte på den opvarmede sten. Stenen 'suger' fugt fra emnet væk og danner samtidigt en sej og sprød skorpe ...
Bagestål
Formålet med et bagestål er at få en sprød skorpe på især pizza, boller og fladbrød. Pointen er, at bagestålet holder på varmen, selvom ovnen åbnes kortvarigt. Derved bages ...
Chokoladeform, hård plast
For at få det optimale ud af formen er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker, at chokoladen får en spejlblank overflade, og at den ...
Hævekurv
En hævekurv hjælper med at holde faconen på dit brød, mens det koldhæver. Hævekurven kommer til sin ret, når dejen indeholder gluten, og er æltet eller rørt godt igennem ...
Jernpande
Før panden tages i brug, skal den steges ind i olie, så den slipper stegeemnet nemt. Brug en raffineret solsikke- eller vindruekerneolie. Steg panden ind ved at smøre indersiden med olie ...
Knive
Forskellige typer af knive kan stille forskellige krav til vedligehold. Det er derfor altid en god ide at undersøge, om der er noget særligt, der skal tages hensyn til, ved de knive man bruger ...
Non-stick belægning
Non-stick belægninger slides altid over tid, især hvis de udsættes for høj varme eller ridser fra metalredskaber. Det er derfor vigtigt, at du følger producentens anbefaling ...
Refills til Wrapmaster dispenser
Husholdningsfilm fra Wrapmaster er velegnet til at dække og indpakke smør, margarine, ost, kød, fisk, sandwich, frugt, grøntsager og frosne fødevarer. Husholdningsfilmen er ...
Rugbrødsform, jern
Rugbrødsformen er fremstillet af solidt, aluminiseret jern. Materialet er virkelig godt til at lede og fordele varmen fra ovnen, så dit bagværk får en sprød skorpe ...
Silikoneform, Elastomoule
En grå Elastomoule silikoneform fra de Buyer kan bruges til kage, brød, mousse, is og parfait. Formen er velegnet til brug i fryser, ovn og mikroovn, da den tåler fra -70 °C til +300 °C ...
Silikoneform, Silikomart
En rød, hvid eller gul silikoneform fra Silikomart kan bruges til kage, brød, mousse, is og parfait. Formen er velegnet til brug i fryser, ovn og mikroovn, da den tåler fra -60 °C til +230 °C ...
Skærebræt, bøgetræ
Skærebrættet er fremstillet i ovntørret og stavlimet bøg, som efterfølgende er blevet behandlet med linolie. Denne måde at fremstille træskærebrætter på, er den bedste ...
Skærebræt, plast
Skærebrættet er fremstillet i relativt hård plast (polyethylen/PE-plast), som er det bedste alternativ til træ, når det handler om skærebrætter. Det hårde plastmateriale ridses synligt, hvilket er godt ...
Støbejern
Støbejern er et virkelig godt materiale til gryder og pander. Det er særdeles stærkt, fordeler og holder godt på varmen, så man let kan holde en stabil temperatur i panden eller gryden ...
Generel rengøring af gastronomisk værktøj
Det er afgørende for dit køkkentøjs funktion og levetid, at du rengør og vedligeholder det korrekt. Noget tåler fint opvaskemaskine, hvor andet skal vaskes op i hånden ...