Om brug og vedligehold af bagesten

Bagesten Pizzasten Fra Kunst Og Køkkentøj

Om bagesten

Bagesten afgiver varmen langsommere end bagestål, hvilket giver gode resultater ved lidt tykkere pizzatyper, brød, sandwichbrød og lignende.

Bagesten og bagestål er begge ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Både sten og stål har nemlig stor termisk masse, hvilket vil sige at materialerne holder godt på varmen. Fordelen er dermed, at temperaturen holdes oppe når man lægger dejen på, hvorved der dannes en sprød skorpe på emnet, præcis som når man steger kød eller grønt på en rigtig varm stegepande.


Anvendelse

Vask bagestenen af med varmt vand uden sæbe, inden den tages i brug første gang.

Bagestenen bør altid placeres i en kold ovn og varmes op sammen med ovnen. Brug over- og undervarme eller varmluft i forbindelse med opvarmningen.

Når ovnen er varmet op til den ønskede temperatur, fortsættes opvarmningen i yderligere 10-15 minutter, så stenen er gennemvarm. Du skal forvente, at opvarmningen af ovnen kan tage lidt længere tid end normalt, da stenen også skal varmes op. Hvis du vil være sikker på, at temperaturen i ovnen er rigtig, kan du eventuelt bruge et ovntermometer.

Når bagestenen er varmet op, lægges brødet eller pizzaen direkte på stenen. Det letteste er at benytte en pizzaspade, men du kan også tage stenen ud af oven, da den holder varmen i lang tid. Men pas på fingrene – den er meget varm!


Rengøring

Lad stenen køle helt af i ovnen efter brug, og skrub den derefter, eventuelt med vand. Brug aldrig sæbe da det suges ind i stenen.


Udstyr til brød og pizza

Se alt i kategorien