BAGESTEN

Om brug og vedligehold

Bagesten Pizzasten Fra Kunst Og Køkkentøj

Om brug og vedligehold af bagesten fra Kunst og Køkkentøj

Bagesten Fra Kunst Og Køkkentøj

Før brug
Vask stenen af med varmt vand inden den tages i brug første gang.

Ved brug
Stenen bør altid placeres i en kold ovn og varmes op sammen med ovnen. Brug over- og undervarme eller varmluft i forbindelse med opvarmningen.

Når ovnen er varmet op til den ønskede temperatur, fortsættes opvarmningen i yderligere 10-15 minutter, så stenen er gennemvarm. Du skal forvente, at opvarmningen af ovnen kan tage lidt længere tid end normalt, da stenen også skal varmes op.

Hvis du vil være sikker på, at temperaturen i ovnen er rigtig, kan du eventuelt bruge et ovntermometer.

Når bagestenen er varmet op, lægges brødet eller pizzaen direkte på stenen. Det letteste er at benytte en pizzaspade, men du kan også tage stenen ud af oven, da den holder varmen i lang tid. Men pas på fingrene – den er meget varm!

Vedligehold
Lad stenen køle helt af efter brug og skrub den godt, eventuelt med vand. Brug aldrig sæbe da det suges ind i stenen

Følger du disse råd, vil du have glæde af bagestenen de næste mange år.