Bagestål

Om brug og vedligehold

Kunst Og Køkkentøj I København Med Trappe Op Til Biblioteket

Om brug og vedligehold af bagestål fra Kunst og Køkkentøj

Bagestål Fra Kunst Og Køkkentøj (1)

Formålet med et bagestål er at få en sprød skorpe på pizza og fladbrød. Pointen er, at bagestålet holder på varmen, selvom ovnen åbnes kortvarigt. Derved bages dejen hårdt, hvilket giver en sprød skorpe. Stålet er særdeles velegnet til tynde pizzaer. Med lidt erfaring kan resultatet blive meget tæt på en pizza bagt i en stenovn, dog uden den karakteristiske sejhed i skorpen som en bagesten giver.

Før brug:
Inden du bruger bagestålet første gang, skal det vaskes af med varmt vand uden sæbe.

Anvendelse:
Placér bagestålet midt i en kold ovn, gerne på en bagerist, og tænd for ovnen på den ønskede temperatur. Stålet tåler over 400 °C så hold dig ikke tilbage. Lad bagestålet varme op i mindst 30 minutter så det er godt varmt inden du bager. Undgå at hælde vand på det varme bagestål. Efter bagning skal bagestålet køle af i ovnen og derefter børstes eller tørres af.

Vedligehold:
Bagestålet tåler ikke opvaskemaskine, men skal vaskes af i hånden i varmt vand, uden sæbe – bagestålet må ikke stå i blød. Hvis stålet ikke er meget beskidt, er aftørring med en opvredet klud nok. Hvis noget har brændt sig fast, kan du skrabe det af med en metalskraber eller en spartel. Eventuel rust kan ligeledes skrubbes væk. Derefter smøres bagestålet ind i lidt raffineret olie, og bages en times tid i en 200 °C varm ovn.

Materiale:
Sandblæst jern, varmebehandlet med olie. Formålet med varmebehandlingen er, at bagestålet mættes med olie, og derved slipper bedre i brug og ikke ruster så nemt.


Udstyr til brød og pizza

Se alt i udstyr til brød og pizza