Om brug og vedligehold af silikoneforme fra Silikomart

Silikoneforme Hos Kunst Og Køkkentøj

Om silikoneforme fra Silikomart

En rød, hvid eller gul silikoneform fra Silikomart kan bruges til kage, brød, mousse, is og parfait. Formen er velegnet til brug i fryser, ovn og mikroovn, da den tåler temperaturer fra -60 °C til +230 °C. Undgå grill/crisp og lignende funktioner i ovnen. Evt. medfølgende plastdele tåler ikke ovn.


Før brug

Vask silikoneformen i hånden i varmt vand med lidt opvaskemiddel og tør den grundigt af.


Anvendelse

Hvis du skal bage med silikoneformen, anbefaler vi, at du smører den med smør eller fedtspray, inden du tager den i brug første gang. Hvis du ønsker en sprød overflade på det emne, som du bager, kan smøring af silikoneformen før hver bagning også anbefales. Silikoneformens glatte overflade medfører, at det, man bager eller fryser, let slipper formen. Men bemærk:

  • Ved bagning: Vent til emnet er helt afkølet, før det fjernes fra formen.
  • Ved frysning: Vent til emnet er helt frosset, før det fjernes fra formen.

Da silikoneformen er blød, fraråder vi at støbe chokolade i den. Størknet chokolade kan let knække, og lufthuller kan ikke bankes ud af massen. Brug i stedet en rigtig chokoladeform i hård plast.

Se chokoladeforme


OBS

Silikoneformens glatte overflade bevirker, at emnet som man bager eller fryser, slipper formen let. Men bemærk:

  • Ved bagning: Vent til emnet er helt afkølet, inden det fjernes fra formen
  • Ved frysning: Vent til emnet er helt frosset, inden det fjernes fra formen

Rengøring

Silikoneformen kan vaskes i opvaskemaskine, men dette frarådes, da afspændingsmiddel kan udtørre silikonen. Vask hellere silikoneformen i hånden med en blød børste og en evt. en smule opvaskemiddel. Silikoneformen tørres af i hånden efter vask, men kan også tørres i en 100 °C varm ovn i 10 minutter.


Silikoneforme

Se alt i kategorien