Om brug og vedligehold af

Silikoneform, Silikomart

Silikoneforme Hos Kunst Og Køkkentøj

En rød, hvid eller gul silikoneform fra Silikomart kan bruges til kage, brød, mousse, is og parfait.

Formen er velegnet til brug i fryser, ovn og mikroovn, da den tåler fra -60 °C til +230 °C. Undgå grill og lignende funktioner i ovnen. Brug gerne en bagerist eller en perforeret bageplade, når du skal bage med formen. Evt. medfølgende produkter i plast tåler ikke ovn.


Før brug

Vask silikoneformen af i hånden, i varmt vand og en smule opvaskemiddel, og tør grundigt af.


Anvendelse

Hvis du skal bage med silikoneformen, anbefaler vi, at du smører den med smør eller fedtstofspray, inden du tager den i brug første gang. Hvis du ønsker en sprød overflade på det emne, som du bager, kan smøring af silikoneformen inden hver bagning også anbefales.

Da silikoneformen er blød, fraråder vi at støbe chokolade i den. Størknet chokolade kan let knække, og lufthuller kan ikke bankes ud af massen. Brug hellere en rigtig chokoladeform.

Se chokoladeforme i hård plast


OBS

Silikoneformens glatte overflade bevirker, at emnet som man bager eller fryser, slipper formen let. Men bemærk:

  • Ved bagning: Vent til emnet er helt afkølet, inden det fjernes fra formen
  • Ved frysning: Vent til emnet er helt frosset, inden det fjernes fra formen

Rengøring

Silikoneformen kan vaskes i opvaskemaskine, men dette frarådes, da afspændingsmiddel kan udtørre silikonen. Vask hellere silikoneformen i hånden med en blød børste og en evt. en smule opvaskemiddel. Silikoneformen tørres af i hånden efter vask, men kan også tørres i en 100 °C varm ovn i 10 minutter.


Silikoneforme

Se alle