Grøn mad

Udstyr og værktøj til det grønne køkken

Grøn mad og sprøde råvarer er blevet omdrejningspunktet i mange køkkener. Og uanset om man er vegetar, veganer eller bare gerne vil spise lidt grønnere, er det meget nemmere at lave sin mad, når man har det rigtige værktøj.


Slowjuicer
Med denne slowjuicer får du en maskine, som presser HELE frugter og grøntsager, så du kan ’slowjuice’ uden at skære ingredienserne i små stykker.
Køb her

Grøntsagsbørste
Effektiv børste til at rengøre grøntsager, muslinger etc. Den ene ende er med mørke stive hår, den anden med lyse blødere hår.
Køb her

Mamacut Santoku
Den japanske Mamacut Santoku kokke-/grøntkniv er en god introduktionskniv til den japanske stil.
Køb her

Salatslynge
Slynge til salat og andre grønne sager, der skal slynges fri for vand. Passer fint i størrelsen til det private køkken.
Køb her

Mandolinjern
Mandolinjernet er et effektivt og alsidigt redskab til at snitte frugt og grønt i skiver og stænger. F.eks. grøntsager som kål, fennikel og rødbede, som smager bedst og er mest delikate, når de er skåret tyndt.
Køb her

Spartel til wok
Oliventræ vokser langsomt, hvilket giver meget solide træredskaber. Denne spartel har en god længde, så den passer til madlavning i f.eks. en wok.
Køb her

Grøntsagsstrimler
Apparatet her skærer grøntsager og frugt i tynde sammenhængende stimler eller skiver. Strimlerne kan blive op til 8 meter lange, som er vores lokale rekord med en bagekartoffel.
Køb her

Mildreds Vegan Cookbook
Kogebog fra populære 'Mildreds Vegetarian and Vegan Restaurant' i London. I bogen er der over 100 veganske opskrifter, der også appellerer til vegetarer og kødspisere.
Køb her

Spiralskærer
En spiralskærer er et lille håndværktøj, der fungerer som en blyantspidser for gulerødder. Resultatet er lange, dekorative strimler.
Køb her

Med forbehold for prisændringer på de viste produkter

Spring gryde, flere størrelser
Verdens måske bedste gryde kommer fra Spring i Schweiz. Den varmer hurtigt op og fordeler varmen i hele gryden – ikke kun i bunden.
Køb her

Dampindsats til Spring gryder
Dampindsats fra Spring, som gør det nemt og praktisk at dampe råvarer som f.eks. grøntsager og fisk.
Køb her

Purépresse
Glimrende og enkelt redskab til at purere dampede eller kogte grøntsager. Fungerer også som kartoffelpresse til kartoffelmos.
Køb her

Salatslynge, meget stor model
Salatslynger er langt den mest nænsomme og samtidigt effektive måde at tørre salat på. Denne model kan indeholde 10 salathoveder, og passer nok bedst til et professionelt køkken.
Køb her

Grønt Grundkøkken
Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg viser i denne bog, at man både bør og kan tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk.
Køb her

Misono urte- og grøntkniv
Japanske Misono anvender svensk karbon til denne kniv, der er håndlavet med utrolig omhyggelighed.
Køb her


Alting skal rives ned – undtagen Gulerødderne – de skal rives op!

Storm P


Tyndskræller med vippeblad
Denne tyndskræller er velegnet til at skrælle aflange emner, som f.eks. gulerødder, asparges, store kartofler og skorzonerrødder.
Køb her

Tyndskræller med buet blad
Det buede skarpe blad dækker overfladen på emnet som skrælles, og gør skrælningen meget hurtigere.
Køb her

Grøntsagsstrimler
Indsæt din grøntsag i maskinen og drej på håndtaget, for hurtigt at lave smukke bånd og spiraler.
Køb her

Klimakogebogen
Med 50 opskrifter fra 10 af Danmarks førende kokke bliver du klædt på til at lave mere klimavenlig hverdagsmad.
Køb her

Vegetarian
Nemme, sunde vegetariske retter, der bruger friske og sæsonbetonede ingredienser til at inspirere dig i køkkenet.
Køb her

Sauterpande
Sauterpanden fra Proff-Line er solid og velgennemtænkt kvalitet, som kan bruges på alle blustyper – også induktion. Vælg mellem flere størrelser.
Køb her

Med forbehold for prisændringer på de viste produkter