Påskeæg i hård chokoladeform


Sådan laver du påskeæg i en hård chokoladeform

Udstyr til opgaven:
Chokoladeform i hård plast til store æg, silikoneform med cylindre på ca. 60 mm, gryde, øse, sprøjtepose, røreskål.

Se forslag til udstyr længere nede på denne side.

Fremgangsmåde:

ÆG

Brug to chokoladeforme af hård plast, som samlet giver formen på et stort æg. Rens formen omhyggeligt, ved at pudse den med et stykke vat.

Fyld formen halvt op med tempereret chokolade, sæt de to forme sammen, og roter formen, så chokoladen fordeles jævnt.

Sæt formen på bordet, med æggets spidse ende opad, og lad chokoladen stivne.

Vrid formen let, og løft den ene form af. Løft forsigtigt chokoladeæggene ud af formen, og dekorer æggene med guldstøv til madlavning.

FOD

Hæld tempereret chokolade i en sprøjtepose, og fyld derefter en silikoneform ca. 5 mm op (vælg en silikoneform med cylindre, f.eks. florentiner SF029 fra Silikomart). Lad chokoladen stivne.

Tag chokoladefødderne ud af formen, og sprøjt lidt chokolade på dem, for at "lime" æggene fast.

Sæt æggene på fødderne, og tryk forsigtigt ned.

Et voila; god påske!


Udstyr til chokoladeæg

Se udvalget af chokoladeforme