Bagestål Til Brød Og Pizza Fra Kunst Og Køkkentøj

Guide fra Kunst og Køkkentøj

Guide: Bagestål og bagesten

Her kan du læse mere om bagestål og bagesten – og se vores anbefaling til optimal brug af begge bageredskaber.

Om bagestål og bagesten

Bagestål og bagesten er ideelle underlag til bagning af brød, boller og pizza. Begge materialer har en høj termisk masse, hvilket betyder, at de holder godt på varmen. Fordelen ved dette er, at temperaturen forbliver høj, når dejen lægges på, hvilket resulterer i en sprød skorpe – på samme måde som når man steger kød eller grøntsager på en meget varm stegepande.

Når du skal vælge mellem bagestål og bagesten, afhænger det af, hvad du vil bage. Bagestålet er kort sagt velegnet til tyndere emner, hvor bagestenen er ideel til lidt tykkere emner. Læs videre for vores anbefalinger til det rette valg afhængigt af din bagning.

Bagestål: Fordele og ulemper

Vores bagestål er fremstillet af 6 mm tykt jern. Det måler 40 x 35 cm og passer ind i en standardovn, hvor det skal ligge på en bageplade eller en bagerist.

Fordele ved bagestål:

  • Bagestål afgiver varmen hurtigere end bagesten, hvilket giver særdeles gode resultater ved specielt lidt tyndere emner som fladbrød, tarte flambée og klassisk sydeuropæisk pizza.
  • Kan ikke gå i stykker.

Ulemper ved bagestål:

  • Brød, som skal bage i længere tid, bliver brændt i bunden af bagestålet.
  • Et bagestål er tungt – vores vejer 6,5 kg.
  • Det kan ruste, så det er vigtigt at man vedligeholder det korrekt.

Bagesten: Fordele og ulemper

Vores bagesten er fremstillet af lavasten, dvs. sten fra en vulkan. Bagestenen måler 40 x 35 cm og passer ind i en standardovn, hvor den skal ligge på en bageplade eller en bagerist.

Fordele:

  • Bagesten afgiver varmen langsommere end bagestål, hvilket giver gode resultater ved lidt tykkere pizzatyper, brød, sandwichbrød og lignende.
  • En bagesten kan bruges som underlag, hvor man 'grydebager' brødet ved at dække det med en omvendt gryde eller metalskål.
  • Stenen er lidt porøs hvorved noget af fugten suges væk. Det giver en lidt sejere skorpe til brødet.
  • En bagesten kræver ingen vedligehold.

Ulemper:

  • En bagesten er ikke god til helt tynde typer af brød.
  • En bagesten er tung – vores vejer 7 kg.

Udvalg af bagestål, bagesten og lignende:

Guides til køkkengrej og bageudstyr

I vores guides til køkkengrej går vi et spadestik dybere for at forklare og belyse forskellene på udvalgte varer inden for vores sortiment af gastronomisk værktøj. Vi ønsker, at du her skal have samme service, som du får i vores butikker – eller så tæt på som muligt.