Om brug og vedligehold af
Rugbrødsform, jern
Vores rugbrødsforme er fremstillet af aluminiseret jern, som bager rugbrødet jævnt og sprødt.
Vi får selv produceret disse rugbrødsforme, fordi vi i en årrække ikke var tilfredse med dem, der fandtes på markedet. Vores forme er fremstillet af solidt, aluminiseret jern, som er virkelig godt til at lede og fordele varmen fra ovnen, så dit rugbrød får en sprød skorpe. Formen er med helt lige sider, og indersiden er beklædt med 3-lags professionel non-stick belægning, så det færdigbagte rugbrød nemt slipper igen.
Før brug
Inden første brug skal rugbrødsformen vaskes grundigt af i hånden, i varmt vand og en smule opvaskemiddel.
Anvendelse
- Smør gerne formen med smør eller neutral olie
- Opvarm aldrig formen uden dej i
- Vend altid brødet ud, mens det er varmt – hvis man lader brødet
afkøle i formen, dannes der kondens langs siderne, som opløser skorpen på rugbrødet – udover at det ødelægger skorpen, kan det gøre det vanskeligt at få brødet ud - Vær opmærksom på at formen ikke er vandtæt, så læg evt. bagepapir under formen til opsamling af fedtstof
- Formen tåler maks. 230 °C
- Formen er ikke velegnet til meget våde deje, f.eks. ved palæo-brød
medmindre man forer formen med bagepapir.
Pas på med ridser
Brug aldrig knive eller andre skarpe genstande i formen, da det skader non-stick belægningen. Brug i stedet køkkenværktøj af træ, plastik eller silikone.
Rengøring
Rugbrødsformen tåler ikke opvaskemaskine. Vask den i stedet i varmt vand, med en blød børste og eventuelt lidt opvaskemiddel. Formen må ikke stå i blød, da det kan få belægningen til at løsne sig og formen til at ruste.
Udstyr til rugbrød


Brød- og universalkniv, træskaft, 26 cm, Victorinox

