SKÆREBRÆT I PLAST

Om brug og vedligehold

Om brug og vedligehold af skærebræt i plast fra Kunst og Køkkentøj

Om materialet

Skærebrættet er fremstillet i en relativt hård, og dermed dyr, plast (polyethylen), som er det bedste alternativ til træ. Hårdheden på materialet gør, at kniven glider lettere gennem, og derved ikke trækkes så meget ud af skær som på bløde skærebrætter. Men måske lige så vigtigt så kan brættet rengøres ordentligt, fordi skæreridserne forbliver åbne, og ikke lukker sig om fugt og bakterier.

Vedligehold

Skærebrættet tåler vask i opvaskemaskine. Vær dog opmærksom på at temperaturen, i de fleste private maskiner, ikke kommer over cirka 60 °C, hvilket ikke er nok til, at alle skadelige bakterier forsvinder. Skærebrætter i plast kræver derfor at blive skoldet, hvis man vil være sikker på, at de er helt fri for bakterier.

De sorte modeller kan med tiden godt få lidt lyse ridser. For at fjerne minimere udtrykket fra disse ridser, kan man hælde lidt kogende vand på skærebrættet, og derefter skrubbe med en hård børste.

OBS!

Skærebrættet er varmebestandigt til ca. 140 °C, men tåler ikke frasætning af varme gryder og pander.

Et godt tip

Et godt tip til rengøring af plastskærebrættet er at vaske det med citronsaft for at fjerne eventuel lugt.

Følger du disse råd, vil du have glæde af dit plastskærebræt de næste mange år.