Om brug og vedligehold af skærebræt i bøgetræ

Skærebrætter I Bøgetræ Fra Kunst Og Køkkentøj

Om skærebræt i bøgetræ

Vores skærebræt i træ er fremstillet af ovntørret og stavlimet bøg, som efterfølgende er blevet behandlet med linolie.

Denne måde at fremstille træskærebrætter på er den bedste, hvis man vil sikre sig, at skærebrættet ikke får revner eller slår sig og bliver skævt. Man skal dog være opmærksom på, at træ er et "levende" materiale, så revner kan opstå, uanset den høje kvalitet. Vi kan således ikke garantere, at træet ikke revner, men hvis revnen skønnes at være urimeligt stor, bytter vi brættet med et nyt.


Før brug

Inden første brug skal skærebrættet vaskes grundigt af i hånden, på begge sider, i varmt vand og en smule opvaskemiddel.


Rengøring

Skærebrættet tåler ikke opvaskemaskine, men da bakterier overlever meget dårligt på træ, kræver det ikke andet end almindelig opvask med varmt vand og opvaskemiddel.

For bedst at undgå, at skærebrættet slår sig, er det vigtigt i forbindelse med rengøring, at brættet gøres vådt på begge sider.

Stil aldrig et vådt træskærebræt til dryptørring på et bord eller lignende, da der kan dannes en lille sø omkring brættet, som holder træet fugtigt. Dette kan medføre, at træet udvider sig og skærebrættet risikerer at revne.

Aftør derfor altid dit træskærebræt umiddelbart efter vask.


Skærebrætter

Se alt i kategorien