Testpanel

Test af gastronomisk værktøj


Tilmeld dig testpanelet, og husk navn og adresse, så vi kan sende dig varer til test, ifald du ved lodtrækning udvælges til deltagelse i testpanelet.

TILMELD DIG


Kunst og Køkkentøj har et testpanel, og du kan være med

Du kan hjælpe ved at deltage i vores testpanel, hvor man afprøver varer og kommer med sin uforbeholdne mening i et kort spørgeskema.

Ud over at man beholder den testede vare og får luft for sine meninger, så er man med til at højne kvalitetsniveauet af køkkengrej. Måske ikke noget som redder verden, men det gør den heller ikke til et dårligere sted at være.

Om metoden

Som deltager modtager man et produkt til test i sit eget køkken. Efter man har arbejdet en måneds tid med produktet, tilsendes man et link til et kort spørgeskema, som skal besvares. Man kan efterfølgende beholde det testede køkkengrej

Hvis vi overvældes af antallet af interesserede deltagere, trækkes der lod om adgang til testpanelet. Besvarelser og bedømmelser offentliggøres på vores hjemmeside, med nævnelse af deltagerens fornavn.


Tyndskræller med vippeblad

Sommer 2019

Test af tyndskræller

22. juni, 2019

Kunst og Køkkentøjs testpanel skal i sommeren 2019 teste den klassiske tyndskræller med tværstillet vippeblad, som vi har solgt i mere end 25 år. Vi mener selv, at den er fremragende, men to årtier er lang tid og selvom vi sælger mange af dem og aldrig får klager, så er det jo ikke sikkert tyndskrælleren er så god, som vi selv går og tror.

Testresultat: Tyndskrælleren klarede sig godt

5. september, 2019

Om tyndskrælleren konkluderer vi, at den generelt fungerer godt. Men ud fra de mange kommentarer vi modtog – som faktisk er dem, vi har lært mest af – kan vi se, at vi ikke har været gode nok til at fortælle at denne tyndskræller er bedst til aflange grøntsager.

Vi mangler også komme med lidt flere tips til hvordan man bruger tyndskrælleren. F.eks. skal man passe på ikke at holde den for stejlt ind mod emnet man skræller, da den ellers tenderer til at 'glide' hen over grøntsagen, i stedet for at skrælle den.

Vi har opdateret produktteksten på hjemmesiden, så der nu er tips om brug og anbefalinger til hvorfor man skal vælge denne model af tyndskræller, fremfor de andre vi fører. (For de ivrige: Se den opdaterede side her.)

Ud fra testen konkluderer vi også, at vi skal på jagt efter en tyndskræller, som man holder bedre på. Den vil stensikkert være dyrere, men nu er det jo ikke så store beløb der er tale om – og måske skal vi føre begge modeller i vores butikker.

LÆS MERE

Skulle du have lyst og tid, så læs mere om tyndskrællertesten her, hvor du bl.a. kan se en komplet gennemgang med alle svar og kommentarer.

Test af tyndskræller: Se alle svar (PDF)

Og tusinde tak for hjælpen til de 'forsøgskaniner', som blev udtrukket i testpanelet!


Silikonepensel med tynde silikonehår

Efterår 2019

Test af silikonepensel

6. september 2019

Det gælder for pensler, at jo tyndere hår, desto mere kan de 'holde på' af væske. Problemet med silikonepensler er, at man er nødt til at lave hårene ret tykke, for at de kan holde bare nogenlunde i brug. Omvendt, så er silikone særdeles nemt at rengøre, og kan tåle varmegrader op til 200 °C (smør bliver sort ved 190 °C), så der er meget, der taler for at bruge dette materiale.

En af vores leverandører har løst problemet med de tykke hår, ved at lave den yderste del af dem tynde. Vi synes faktisk det fungerer rimelig godt, men er det godt nok? Og kan de holde?

Det skal Kunst og Køkkentøjs testpanel undersøge i efteråret 2019. I oktober trækker vi 20 deltagere blandt alle medlemmer af testpanelet, som hver får tilsendt en silikonepensel til test i eget køkken. Til december tilsendes de 20 deltagere et spørgeskema, hvor de råt for usødet kan fortælle om deres erfaringer med silikonepenslen. Og i juni 2020 vil deltagerne så blive spurgt om, hvor godt penslen har holdt.

Testresultat: Test begynder medio oktober 2019


Kunst og Køkkentøj logo

Om Kunst og Køkkentøj testpanelet

Baggrund

Vores opgave her i verden er at formidle værktøj til at lave mad med, udvalgt efter den bedste funktion. Vi tester selv alle varer som bliver ført i vores butikker, men vi er jo fagidioter, så der kan være ting vi ser anderledes på, end det menneske som rent faktisk skal bruge varen, hvad enten vedkommende nu er begynder eller professionel.

Formål

Formålet med vores tests er at undersøge brugerens oplevelse af produktet, så vi kan forbedre vores sortiment og ikke mindst brugervejledning. Ultimativt drejer det sig om, at højne kvaliteten af værktøj til at lave mad med.

Vi udfører to slags test

Den 'brede test', hvor deltagerne er kunder, som selv har meldt sig til at teste. Det er typisk et relativt billigt produkt, som f.eks. en tyndskræller, tomatkniv eller lignende.

Den 'smalle test', hvor vi beder udvalgte kunder, f.eks. fagfolk, kokke og restauranter, om at teste en vare. Det vil typiske være nogle mere dyre ting, som f.eks. en maskine.

Metode

Varen der skal testes, sendes til deltagerne i testen. Deltagerne bliver bedt om at afprøve varen og efterfølgende udfylde et spørgeskema. Vi laver vores egen aldeles uvidenskabelige tolkning af resultaterne, som efterfølgende kommunikeres via vores hjemmeside og via vores kundebrev.