Chokoladeforme

Ny test: Chokoladeforme fra Silikomart


Test Ny Af Chokoladeforme I Koks Testpanel

Vil du teste chokoladeforme i plast uden BPA?


Ny test i KOKs testpanel
Vi leder efter 40 chokoladeglade testpiloter, som vil hjælpe os med at bedømme de nye chokoladeforme fra Silikomart. Formene er lavet af solid Tritan-plast, som er klar, glat og uden BPA eller andre bisphenoler.

Testen foregår således
Hvis du bliver udtrukket, sender vi dig 1 stk. Silikomart chokoladeform i hård plast, inkl. en silikoneform til dobbelt indlæg i chokoladen. Du skal så teste dette sæt grundigt henover de mørke måneder. Når testen er slut til februar, modtager du et spørgeskema, som du bedes besvare. Du kan selvfølgelig beholde chokoladeform-sættet, som du forhåbentlig får stor glæde af.

Frist 1. december
Vi udtrækker deltagerne tilfældigt fra KOKs testpanel den 1. december 2022, så meld dig ind i testpanelet, hvis du vil have chancen for at være med.

Formålet med testen
Vi skal finde ud af, om formene er lige så gode, som producenten hævder. Du skal bl.a. undersøge:

  • Om chokoladen bliver flot blank og glat i overfladen
  • Om chokoladen er nem at få ud af formen
  • Om formen er nem at bruge og rengøre
  • Hvordan den medfølgende silikoneform til dobbelt indlæg fungerer

Hvorfor denne test?
Som i mange andre sammenhænge, hvor man bruger plast, er der en voksende bekymring for, om materialet indeholder skadelige stoffer. En chokoladeform i plast er måske ikke en ting, som vil have nogen afgørende skadevirkning, for så ofte bruger man den nok ikke. Men hvis man kan undgå skadelige stoffer, så mener vi, at man skal gøre det. Også selvom det er lidt dyrere, som disse forme er, i forhold til dem vi normalt har på hylderne. Det nytter imidlertid ikke noget, hvis formene ikke dur. Det håber vi selvfølgelig, at de nye forme fra Silikomart gør. Det skal denne test gerne vise.

Plast uden BPA
Chokoladeformene i denne test er fremstillet af Tritan-plast, som er meget klart og nærmest ligner glas. Det har en meget høj brudstyrke, kan modstå rengøringsmidler, er ikke modtageligt for pletter og lugt, og tåler høje temperaturer. Derudover, og i denne sammenhæng det vigtigste, så er Tritan-plast miljøvenligt og fri for ftalater, BPA, BPB, BPS og andre bispehnoler.

Er du i god chokoladeform?
Det er en fordel i denne test, hvis du tidligere har prøvet at støbe chokolade i hårde forme. Så kan man nemlig bedre sammenligne kvaliteten på disse forme med kvaliteten på lignende modeller. Hvis du ikke er så erfaren, så meld dig ind i testpanelet alligevel – der lanceres andre test løbende.

Hvis du allerede er tilmeldt vores testpanel,
er du automatisk med i lodtrækningen om test af chokoladeforme.


Chokolade Lavet Med Kit Semisfera 01 Fra Silikomart Hos Kunst Og Køkkentøj

Chokolade lavet med Kit Semisfera 01

Chokolade Lavet Med Kit Quadro 01 Fra Silikomart Hos Kunst Og Køkkentøj

Chokolade lavet med Kit Quadro 01


Disse forme skal testes

Der skal testes 20 stk. af hver model

Kit Semisfera 01 Fra Silikomart Hos Kunst Og Køkkentøj

Chokoladeform halvkugle, Kit Semisfera 01, Silikomart

Chokoladeform i Tritan-plast til 24 stk. chokolader med form som halvkugler. Der medfølger en silikoneform til 24 stk. små pralinéer, beregnet til indlæg/dobbeltfyld i chokoladerne.

Værdi: 250,00 kr.

Hver chokolade: 8,5 ml
Hver praliné: Ø 31 mm, H 16,5 mm
Chokoladeformens mål: 275 × 175 x 25 mm
Silikoneformens mål: 295 x 88 x 12 mm

Kit Quadro 01 Fra Silikomart Hos Kunst Og Køkkentøj

Chokoladeform kvadrat, Kit Quadro 01, Silikomart

Chokoladeform i Tritan-plast til 24 stk.chokolader med form som kvadrater/firkanter. Der medfølger en silikoneform til 24 stk. små pralinéer, beregnet til indlæg/dobbeltfyld i chokoladerne.

Værdi: 250,00 kr.

Hver chokolade: 8,9 ml
Hver praliné: 25 x 25 x 15 mm
Chokoladeformens mål: 275 × 175 x 25 mm
Silikoneformens mål: 295 x 88 x 12 mm


Om hårde chokoladeforme

  • Chokoladeforme af hård plast bruges ofte i professionelle sammenhænge og af konditorer.
  • De er mere stabile end silikoneforme, så det er nemmere at banke lufthuller ud af chokolademassen.
  • En hård form giver en blankere, mere glat og ensartet overflade, end en silikoneform, der kan give en mat og knap så 'skinnende' overflade på chokoladen.
  • Når man støber skallen til sin fyldte chokolade, vender man altid formen på hovedet, så det overskydende chokolade kan løbe ud. Denne manøvre er temmelig bøvlet i en blød silikoneform.

Chokoladeforme og udstyr

Se alt i chokoladeforme og udstyr >