KOKs testpanel har bedømt en dispenser til film


Test af Wrapmaster Compact filmdispenser

Det er ofte de simple ting, som er svære at løse. I denne test drejede det sig om det meget enkle og virkeligt irriterende problem: At få et stykke husholdningsfilm af rullen i den størrelse man har brug for, uden at det krøller sammen. Vi har i noget tid forhandlet Wrapmaster, som løser dette problem… synes vi. Imidlertid er vi vant til at betjene alle slags redskaber (fagidioter), så det kan være svært for os at vurdere, hvor nem Wrapmaster i virkeligheden er at bruge. Det skal denne test gerne afsløre.

I marts 2021 udtrak vi en række tilfældige deltagere i testpanelet, som derefter fik tilsendt en Wrapmaster Compact med en rulle film og en rulle bagepapir. Seks uger senere sendte vi de 10 deltagere et spørgeskema, med spørgsmål såsom: "Undgik du hysteriske anfald, når du skulle have film af rullen?" og "Var det nemt at finde ud af, hvordan dispenseren fungerer?". Deltagerne fik herved mulighed for, råt for usødet, at fortælle om deres oplevelser med filmdispenseren (som de selvfølgelig kunne beholde efterfølgende) – se deltagernes bedømmelse nedenfor.


Signe, KOKs testpanel:

"Designet ... den kunne være kønnere, og det kunne være praktisk, om den kunne stå lodret til opbevaring."


Vores konklusion

Udover at ingen af deltagerne i testen kom til skade, er det første der springer i øjnene, at stort set alle deltagerne har haft glæde af at bruge filmdispenseren.

De fleste syntes, at det var nemt at finde ud af hvordan den virker, men ikke alle. Det betyder, at vi skal have fat i fabrikanten og få dem til at tage et kig på brugsanvisningen. Samtidigt må de også godt forbedre designet, så det er lettere at skifte rulle, og så lukkemekanismen virker bedre. Hvis dispenseren fyldte noget mindre, ville det heller ikke gøre noget.

Idéen med, at man kan skifte mellem film, bagepapir og sølvpapir virker umiddelbart god, men virkeligheden er, at skift mellem ruller bliver brugt i mindre grad. Et af problemerne er, at den bredde man har behov for til et stykke film, næsten altid vil være mindre, end den som man har behov for til bagepapir.

På trods af det, og på trods af at man skal investere 236 kr. plus prisen på film for overhovedet at komme i gang, så foretrækker ca. 75 % af deltagerne denne løsning fremfor en almindelig filmrulle, ligesom de også vil anbefale den til andre.

Vores samlede konklusion er, at man skal købe en Wrapmaster Compact som dispenser til husholdningsfilm, hvor den fungerer godt og hvor den virkeligt løser et irriterende problem. Bagepapiret (bredde 30 cm) er for smalt til at virke som andet end en løsning, hvis man ikke bager så ofte – og ved sølvpapir gør besværet med at skifte rulle det til lige så nemt bare at afrive manuelt.


Om brug af dispenseren

1 Har Du Skåret Dig På Dispenserens Kniv
2 Har Du Overordnet Set Haft Glæde Af Dispenseren
3 Hvad Har Du Brugt Mest
4 Hvad Har Du Brugt Husholdningsfilmen Til

Har du brugt filmen til andet?

– Bare alm. tildækning af tallerkener og skåle.

– Over skåle med rester.

– Madrester til dagen efter.

– Dækket dej til hævning.

– Pakket over åben cremefraiche-bøtte.

– Som låg til skåle der skulle på køl.

– Henover en skål.

– Med dej til hævning.

5 Undgik Du Hysteriske Anfald Når Du Skulle Have Film Af Rullen
6 Hvad Har Du Brugt Bagepapiret Til
7 Har Du Brugt Bagepapiret Til Andet
8 Hvor Ofte Har Du Brugt Dispenseren
9 Har Du Brugt Den Mere End Du Regnede Med
10 Hvor Ofte Har Du Skiftet Mellem Film Og Bagepapir

Funktion

11 Var Det Nemt At Finde Ud Af Hvordan Dispenseren Fungerer
12 Er Det Nemt At Skifte Mellem Film Og Bagepapir
13 Ville Det Være Nemt Med En Lille Manual På Dansk
14 Husholdningsfilmen Tåler Kontakt Med Mange Fødevarer Men Ikke Alle
15 Bagepapiret Tåler Ikke Meget Høj Temperatur I Ovnen

Er der noget du ville ændre på dispenseren?

– Går let fra hinanden når man skifter ruller. Låsemekanismen er lidt stram at lukke, men springer meget let op. Lidt klodset til privathjem, men super!

– En lille knap eller et håndtag til at frigøre rullen, det kan være lidt besværligt at få fingrene ned og poppe den op.

– Det skal være nemmere at skifte mellem film og bagepapir.

– Bedre forklaring af hvordan man korrekt indsætter film- eller bagepapir-rulle.

– Lukningsmekanismen er lidt besværlig.

– Det tog mig lang tid at lure hvordan man skiftede rullen i dispenseren.

– Gør det nemmere at skifte mellem bagepapir og husholdningsfilm.

– Designet ... den kunne være kønnere, og det kunne være praktisk, om den kunne stå lodret til opbevaring.

– Nej.

Rengøring

16 Er Dispenseren Nem At Rengøre
17 Vasker Du Den Op I Hånden Eller I Opvaskemaskine

Pris versus kvalitet

18 Hvordan Er Forholdet Mellem Pris Og Kvalitet
19 Nu Hvor Du Har Prøvet En Wrapmaster Dispenser

Anbefaling

20 Ville Du Anbefale Andre At Købe En Dispenser Som Denne

Testpanelet: Råt for usødet

Er der noget ved dispenseren der undrer dig, eller har du kommentarer til testen?

– Hvis der havde været sølvpapir med, havde jeg skiftet rulle flere gange (og måske dermed testet mere). Jeg kunne ønske mig at der fandtes en dispenser til to ruller på en gang.

– Jeg ville nok have fortrukket at rullerne havde været lidt bredere, mest da bagepapiret er lidt for smalt til min bageplade. Men overordnet det godt produkt.

– Om jeg vil anbefale den til andre? Ved ikke-muligheden mangler - det kommer an på deres behov. Den kan en masse - jeg endte med kun af bruge den til film, da jeg hellere vil bruge siliconebagepapir/bagepapir i ark (som jeg havde masser af på lager).

– Kunne godt tænke mig et bredere format.

– Jeg synes ikke, at jeg havde et behov for netop dette produkt, og jeg er blevet bekræftet i at det ikke er omkostningen vs. glæden værd. Jeg anvender måske nok også mindre husholdningsfilm end de fleste. Men hvis jeg skulle bruge den, ville jeg foretrække at have en med bagepapir og en med film, så man undgår at skulle skifte. Må også indrømme at jeg godt nok ikke skar mig på kniven, men jeg fandt da ud at hvor den var henne, ufrivilligt, ved et skift fra bagepapir til film. :-)

– Bagepapirets størrelse passer ikke til en standard bageplade, hvilket resulterer i at man er nødt til at lægge to stykker, for at fylde pladen ud. Dette gør at jeg føler det er mere bøvlet med bagepapiret, og at jeg i fremtiden nok kun vil investere i husholdningsfilmen.

– Den var enkel nok at samle, men jeg havde brug for vejledningen. Jeg ville næppe have købt sådan en selv, men den gør det godt nok nemt at arbejde med madfilm især.


Dispenser og condibøtter

Se alt i opbevaring og skåle