KOK forklæde

Hjælp os med at udforme et nyt forklæde


Hos Kunst og Køkkentøj er vi i færd med at lave vores eget forklæde. Det gør vi sammen med designvirksomheden Recraft CPH, som arbejder med overskudslæder fra dansk møbelproduktion.

Fordi produktionen er lille, lokal og entusiastisk har vi en mulighed for at bestemme hvordan forklædet skal se ud, så vi sikrer at det ikke bare er lækkert, men også funktionelt i køkkenet.

Det meste af det har vi styr på, men vi er i tvivl om hvilket spænde vi skal vælge og om det skal have strop til et viskestykke eller ej. Da vi ikke ligefrem er en modevirksomhed, er vi også i tvivl om, hvilken farve vi skal føre det i. 

Så vi håber virkelig, at du vil hjælpe vores projekt på vej, ved at give din mening til kende. Nederst på siden finder du link til et spørgeskema, som tager 2 minutter at udfylde.

Vi trækker lod om 1 stk. færdigt KOK forklæde blandt alle besvarelser, og kontakter vinderen direkte. Afstemningen lukker 22. august 2022.

Se prototyper på forklæderne nedenfor.

På forhånd tak for hjælpen!


Nyt Forklæde Hos Kunst Og Køkkentøj

Forklæde med D-ring

Forklæde Med D Ring Fra Kunst Og Køkkentøj
Forklæde Med D Ring Montage Fra Kunst Og Køkkentøj

En D-ring er en 3 cm bred metalring, der trinløst justerer nakkestroppens længde, hvilket er praktisk hvis flere personer skal bruge samme forklæde.

FOR

Længden om nakken justeres nemt og hurtigt ved at hive stroppen op eller ned i D-ringen.

IMOD

Afhængigt af den ønskede længde, vil en smule af stroppen hænge løst, og pege opad mod ansigtet. Desuden kan en D-ring i sjældne tilfælde smutte ud af låsemekanismen, hvis stroppen ikke er flettet korrekt ind imellem de to D-ringe.


Forklæde med bæltespænde

Forklæde Med Bæltespænde Fra Kunst Og Køkkentøj
Forklæde Med Bæltespænde Montage Fra Kunst Og Køkkentøj (1)

Et bæltespænde er et 3 cm bredt spænde med stropholder. Nakkestroppens længde justeres ved at flytte stroppen op eller ned i huller i stroppen, som man kender det fra et bælte.

FOR

Spændet holder godt fast på stroppen, og hullerne giver mulighed for tre faste justeringer af stroppen, hvilket er praktisk når flere personer skal bruge samme forklæde. Der kan tilføjes yderligere justeringsmuligheder ved at lave ekstra huller i stroppen.

IMOD

Når stroppen er fastgjort, peger den overskydende del nedad, og er fastholdt af en bæltestrop. Den nedadhængende strop hænger ved brystet, og kan derfor irritere synsfeltet og risikere at blive snavset.


Forklæde med overallspænde

Forklæde Med Overallspænde Fra Kunst Og Køkkentøj
Forklæde Med Overallspænde Montage Fra Kunst Og Køkkentøj

Et overallspænde er et 2,5 cm bredt metalspænde, der sættes fast på forklædet med en jeansknap, som man kender det fra gammeldags smækbukser. Nakkestroppens længde justeres ved at klappen på overallspændet først løftes, hvorefter man trækker i stroppen til den ønskede længde nås. Så lukkes klappen i, hvorved takkerne griber fast i nakkestroppens materiale.

FOR

Den overskydende del af nakkestroppen gemmes væk bag forklædets bryst, så stropenden ikke bliver beskidt.

IMOD

Jeansknappen kan risikere af falde af, da den ikke er et fastsyet element. Desuden er nakkestroppen på denne model ikke af læder, men af tekstil beklædt med et løst læderstykke i nakken.


Hvilken model skal vi gå videre med?
Giv gerne din mening til kende i dette lille spørgeskema,
som du finder ved at trykke på knappen (link åbner i nyt vindue).