Testpanel
Test af trådløst stegetermometer
Steger du kød, fjerkræ og fisk – i ovn og på grill?
17. november, 2025
Vi skal nu bruge 20 deltagere fra KOKs testpanel, der har mod på at teste et digitalt CookPerfect-stegetermometer fra Witt. Termometeret giver besked, når stegen, fuglen eller fisken har opnået den ønskede temperatur i ovnen eller på grillen. Det kommunikerer trådløst med en app på den smartphone, man skal have for at kunne deltage i testen.
I appen vælger man kødtype — okse, gris, lam, fjerkræ eller fisk — og ønsket slutresultat, f.eks. "medium" eller "well done". Termometeret sættes i emnet og bliver siddende i ovnen eller på grillen under tilberedningen. Appen viser løbende den aktuelle temperatur og et forventet tidspunkt for, hvornår emnet er færdigt, og sender en notifikation, når den indstillede kernetemperatur er nået.
Det er oplagt at teste termometeret med julens flæskesteg, and og gås – eller med nytårsstegen. Testpiloterne må også gerne afprøve det på andre emner som grøntsager, brød eller kage, men vi ved endnu ikke, hvordan termometeret præsterer i de situationer.
Spørgsmålet er, om termometeret fungerer som tiltænkt, og om det er noget, vi bør have på hylderne i vores butikker. Det skal KOKs testpanel være med til at afgøre.
Kan bruges i grill
Kan bruges på pande
Kan bruges med fisk
Kan bruges med fjerkræ – og ved rottiserie
Om CookPerfect-termometeret
Termometeret hedder Witt CookPerfect Wireless Single Meat Thermometer og det måler temperaturen med en 4,2 mm tyk probe og kommunikerer med en mobiltelefon via Bluetooth eller Wi-Fi.
Man skal hente den tilhørende CookPerfect-app i App Store eller Google Play, afhængigt af hvilken mobil man har. Bemærk, at både termometer og app er danskudviklet, og at langt det meste i appen er skrevet på dansk, så den er nem at forstå.
Termometeret er designet til at måle med større præcision end traditionelle stegetermometre, som kun måler ét punkt i kødet. En forskydning på blot én centimeter kan give op til 10 °C forskel i målingen – nok til at ændre en steg fra medium-rare til medium. CookPerfect løser dette ved at måle temperaturen flere steder i kødet og dermed give et mere pålideligt billede af den faktiske kernetemperatur.
Termometeret har en probe på Ø 4,2 mm
20 testpiloter søges til test hen over jul og nytår
Vi søger 20 deltagere, som vil teste stegetermometeret hen over jul og nytår. Du behøver ikke at være professionel kok for at være med i testen, men det er vigtigt, at du har erfaring med tilberedning af kød, fugl og fisk i ovn eller på grill, så vi får den bedst mulige vurdering. Det er en forudsætning, at du har en smartphone med iOS (iPhone) eller Android (f.eks. Samsung).
Testpiloterne skal vurdere, om den kernetemperatur, som appen angiver som færdig, svarer til det faktiske resultat – altså om kødet er tilberedt, som det bør være. Derudover skal deltagerne afprøve, hvordan forbindelsen mellem termometer og mobil fungerer i praksis, samt hvor nem appen er at bruge – både fra opsætning, til aflæsning af de modtagne notifikationer under tilberedningen.
Deltagerne må gerne prøve termometeret på andet end kød, f.eks. fisk, grøntsager, brød eller kage, men det ligger uden for det officielle anvendelsesområde, og vi kender derfor ikke resultatet på forhånd.
Sådan deltager du
Send en kort hilsen og fortæl, at du gerne vil have chancen for at deltage. Husk at oplyse navn, adresse og mobilnummer. Når tilmeldingsfristen er udløbet, trækker vi lod blandt alle indkomne svar.
Frist for tilmelding:
Lodtrækningen finder sted mandag den 1. december 2025 kl. 12.00. De udvalgte deltagere kontaktes personligt pr. e-mail umiddelbart efter.
Skriv til:
webshop@kunstogkokkentoj.dk
Hvis du udtrækkes:
Bliver du udvalgt, får du direkte besked pr. e-mail. Herefter får du tilsendt – eller kan afhente i én af vores butikker i København eller Aarhus – 1 stk. Witt CookPerfect Wireless Single Meat Thermometer til en værdi af ca. 1.000 kr. Termometeret kan du beholde, når testen er slut.
Testens varighed:
Testen begynder, når du modtager termometeret i begyndelsen af december, og slutter med udgangen af januar 2026. I løbet af februar modtager du et spørgeskema, hvor du råt for usødet kan beskrive din oplevelse. Herefter laver vi vores egen aldeles uvidenskabelige fortolkning af resultaterne, som offentliggøres på vores hjemmeside og i vores nyhedsbrev.
Testpanel