Engelske mål til bagning og madlavning
Pint og pound?
Der udgives utallige spændende koge- og bagebøger på engelske forlag, hvor de angivne mål jo som regel er skrevet med cups, ounces og måske pounds. Mange titler bliver desværre aldrig oversat til dansk, og så kan man stå der, med en opskrift på en dejlig Egg Custard Tart og ikke ane, hvor meget mælk eller sukker der skal bruges.
De engelske måleenheder kan jo desværre ikke oversættes direkte til milliliter, gram eller kilo. Man kan selvfølgelig gætte sig frem, men det er ikke tilrådeligt. Her har vi samlet en række angivelser for typiske engelske mål, som forhåbentlig kan hjælpe med bagning og madlavning efter en engelsk opskrift. De viste mål er vejledende, og sammensat af forskellige kilder på internettet.
Rummål
1 minim | = 0,0592 ml |
1 fluid dram | = 3,552 ml |
1 fluid ounce | = 28,41 ml |
1 teaspoon | = 5 ml |
1 tablespoon | = 15 ml |
1 cup | = ca. 240 ml |
1 pint | = 0,568 liter |
1 quart | = 1,136 liter |
1 gallon | = 4,544 liter |
Vægt
1 grain | = 0,065 gram |
1 dram | = 1,77 gram |
1 tablespoon, mel | = ca. 9 gram |
1 tablespoon, sukker | = ca. 12 gram |
1 tablespoon, smør | = ca. 14 gram |
1 ounce | = 28 gram |
1 cup, mel | = ca. 140 gram |
1 cup, sukker | = ca. 200 gram |
1 cup, smør | = ca. 225 gram |
1 pound | = 454 gram |
Længdemål
1 inch (tomme) | = 2,540 cm |
1 foot (fod 12”) | = 30,48 cm |
1 yard | = 91,44 cm |
Forkortelser
min. | = minim |
gr. | = grain |
dr. | = dram |
fl. dr. | = fluid dram |
tsp. | = teaspoon |
tbsp. | = tablespoon |
oz. | = ounce |
fl. oz. | = fluid ounce |
gi. | = gill |
c. | = cup |
pt. | = pint |
qt. | = quart |
gal. | = gallon |
lb. | = pound |