Testpanelet har testet en kasserolle


Test af Proff-Line kasserolle, 3,0 ltr

Kasserollen er et grundlæggende redskab i stort set alle køkkener, og den bruges til alt lige fra at lave sovs ('sauce' hvis der ikke er nok af den) over sautering til kogning af kartofler. Denne test handler om kasserollen på 3,0 liter fra Proff-Line. Kasserollen er solid og gennemtænkt, og kan bruges på alle blustyper: el, gas, keramisk og induktion. Den fungerer sikkert også udmærket på en havegrill eller et bål, men det skulle testdeltagerne finde ud af.

I begyndelsen af juni 2020 udtrak vi en række tilfældige deltagere blandt alle medlemmer af Kunst og Køkkentøj testpanelet, som henover sommeren skulle teste kasserollen. Testpanelet skulle bl.a. undersøge om kasserollen var god at arbejde med, om den fungerede lige godt på alle typer blus og om den kunne anvendes til noget, vi ikke lige havde tænkt på.

I august tilsendtes deltagerne et spørgeskema, hvor de råt for usødet kunne fortælle om deres oplevelser med kasserollen – som de selvfølgelig kunne beholde. Vores testpiloter besvarede spørgeskemaet med deres personlige oplevelser med kasserollen, alle med overvejende positivt udfald. Du kan se alle svar nedenfor.


Jakob, KOKs testpanel:

"Det er svært at sige noget grimt om denne kasserolle. Den kan oven i købet – ikke at det er noget at prale af – tåle at koge tør for vand, hvis man skulle falde i en god snak med sine gæster ude på terrassen, eller på anden måde blive ... æhh ... adspredt?

På gas kan håndtaget godt blive lidt varmt – formodentlig af blussene ved siden af, for det er ikke et problem på el. Størrelsen er måske mere gryde end kasserolle i min verden/mit køkken, men jeg må konstatere at det faktisk bare gør den anvendelig til flere forskellige opgaver."


Vores konklusion

Kasserollen er en del af vores prisvenlige serie af gryder. Vi er helt klar over, at der her er gået på kompromis flere steder, men skal de undgås, så koster kasserollen 3-4 gange så meget. I mange sammenhænge er disse kompromisser imidlertid stort set ligegyldige og derfor har vi udvalgt denne serie fra Proff-Line, som ikke er perfekt, men hvor de tre vigtigste elementer: varmefordeling i bund, styrke/holdbarhed og håndtag er i top.

Testen gik mest ud på at undersøge oplevelsen af varmefordeling og håndtag, da 4-5 uger slet ikke er nok til at teste holdbarhed. En enkelt deltager gik imidlertid hele vejen og testede holdbarheden ved at glemme kasserollen på et tændt blus. Det var kasserollen ganske ligeglad med, men det har nu nok været mere held end forstand, da bunden kan gå i stykker af så voldsom opvarmning.

Næsten alle var fuldt tilfredse med varmefordelingen, men ikke alle. Om undtagelserne skyldes blus eller kasserolle, er svært at vurdere. Logisk set burde varmefordeling være uafhængig af blustype, men det er ikke første gang, vi har hørt om meget forskellige oplevelser af selv meget dyre gryder på forskellige blus.

Håndtaget blev generelt vurderet positivt. Det er nok umuligt at lave et håndtag passer alle, selv håndtagene på gryder fra Spring er der nogen, som ikke bryder sig om.

Rengøring blev generelt set som værende nem, men her skulle vi nok have lavet en gradueret svarmulighed i stedet for ja/nej, så svaret er måske ikke helt så positivt, som det ser ud. En enkelt deltager var helt berettiget bekymret for, at samlingerne vil samle skidt på den længere bane. Det vil de næsten helt sikkert gøre, men dels er det et af de steder, hvor der er sparet og dels kan man fjerne fastgroet skidt med ovnrens eller brun sæbe.

Flere af deltagerne syntes kasserollen var for stor til at håndtere med én hånd, og savnede et ekstra håndtag. Vi har altid anbefalet at købe kasseroller (med ét langt håndtag) fremfor gryder (med to korte håndtag), op til en størrelse hvor man kan håndtere det. Vi har indtil nu sagt, at man skulle overveje at købe en gryde fremfor kasserolle fra en diameter på 20 cm, men ud fra testen vil vi fremover sætte det til en diameter på 18 cm.

Samlet set er det vores konklusion, at serien lever op til det vi gerne vil med den. Ikke perfekt, men rigtigt god på alle de vigtige parametre. Specielt var vi glade for, at alle deltagere havde haft glæde af den. Det må og skal være det afgørende parameter.


Om brug af kasserollen

Har Du Overordnet Set Haft Glaede Af Kasserollen 1
Hvad Har Du Brugt Kasserollen Til 2
Hvilke Varmekilder Har Du Anvendt 3
Hvor Ofte Har Du Fa Et Brugt Kasserollen 4
Har Du Brugt Den Mere End Du Havde Regnet Med 5

Funktion

Er Kasserollens Ha Ndtag Godt At Holde Pa 6
Har Det Vaeret Nemt At Styre Kasserollens Temperatur 7
Har Kasserollen Fordelt Varmen Ordentligt 8
Hvordan Har Du Generelt Oplevet Brugen Af Kasserollen 9
Er Der Noget Du Ville Aendre Pa Kasserollen 10

Rengøring

Er Kasserollen Nem At Rengoere 11
Vasker Du Den Op I Ha Nden Eller I Opvaskemaskine 12

Pris versus kvalitet

Kasserollen Koster 293 Kr Hvor Godt Er Forholdet Mellem Pris Og Kvalitet 13

Anbefaling

Ville Du Anbefale Andre At Koebe Denne Kasserolle 14

Testpanelet: Råt for usødet

Er der noget ved kasserollen der undrer dig, eller har du kommentarer til testen?

– Nej

– Overhovedet ikke.

– Taget kasserollens størrelse i betragtning, kunne jeg godt have brugt et lille håndtag på modsatte side af det allerede eksisterende håndtag, for bedre håndtering.

– Håndtaget er isoleret set fint at holde ved og bliver ikke varmt. Men hvis man skal bruge håndtaget til at løfte gryden med, er det ikke så godt at holde på.

– Størrelsen og tyngden på kasserollen gør det svært at hælde indholdet ud af gryden. Så på det område er den mindre funktionel. Jeg ville nok ikke købe så stor en kasserolle, da det begrænser dens muligheder. Den ville være mere håndterbar med to håndtag i stedet, men så er det jo ikke en kasserolle.

– På længere sigt tænker jeg at den vil være svær at gøre ren i rillen ved bunden, og hvor håndtaget er fæstnet?

– Jeg synes kasserollen har været virkelig god. Specielt i forhold til prisen.

– Nej, den er virkelig god, og er virkelig nem at gøre ren!

– Den er meget svær at gøre ren, vi har meget hårdt vand her og for at holde den blank og pæn må man have et skvæt eddike i den ved opvask. Noget andet er, den bliver varm meget ujævnt. Jeg har ikke prøvet den på induktion, men på gas og keramisk kogeplade er varmen meget ujævn. Har nogen gange haft den på grillen når jeg har lavet forskellige saucer, den bliver den mærkelig nok varm jævnt over hele bunden. Et par gange har jeg haft den i ovnen, max 180 grader, der blev håndtaget mere varmt end noget af det andet vi bruger! Men ellers synes synes jeg godt, man kan anbefale kasserollen, til den pris er der ikke noget forgjordt i køb af den, dog havde den nok været mere anvendelig hvis den havde været en halv liter mindre. Det har været et sjovt forløb at deltage i.

– Det er svært at sige noget grimt om denne kasserolle. Den kan oven i købet – ikke at det er noget at prale af – tåle at koge tør for vand, hvis man skulle falde i en god snak med sine gæster ude på terassen, eller på anden måde blive... æhh... adspredt? På gas kan håndtaget godt blive lidt varmt – formodentlig af blussene ved siden af, for det er ikke et problem på el. Størrelsen er måske mere gryde end kasserolle i min verden/mit køkken, men jeg må konstatere at det faktisk bare gør den anvendelig til flere forskellige opgaver.

– Kasserollen bliver hurtig varm og fordelte varmen ud over det sædvanlige og havde en rigtig god bruningseffekt, om det var induktion eller primusblus spillede ingen rolle. jeg ville have ønsket, at jeg havde prøvet kasserollen inden jeg købte et grydesæt fra et kendt mærke, for så havde jeg valgt anderledes. Kasserollen har taget mig med storm. så jeg var 'nødt' til at købe en sauteringspande i samme serie som kasserollen og er ved at udskifte de andre gryder jeg har. Kan varmt anbefale denne kasserolle.


Kasseroller

Se alle kasseroller