Om brug og vedligehold af

Sandwichforme

Sandwichforme Hos Kunst Og Køkkentøj I Aarhus

Vores sandwichform er fremstillet af solidt, aluminiseret jern uden belægning.

Materialet er virkelig godt til at lede og fordele varmen fra ovnen, så dit bagværk får en sprød skorpe. Sandwichformen er med helt lige sider, og hvis du bruger låget der passer til, bliver alle fire sider på brødet helt ens og retvinklede. (Bemærk at låget er ekstraudstyr.)


Før brug

Inden første brug skal formen vaskes grundigt af i hånden, i varmt vand og en smule opvaskemiddel.


Anvendelse

  • Smør formen grundigt med smør eller madolie
  • Formen er ikke nødvendigvis 100 % vandtæt, så læg gerne et stykke bagepapir under formen
  • Vend altid brødet ud af formen mens det er varmt. Hvis brødet køler af i formen, dannes der kondens langs siden, hvorved brødet klistrer til formen og skorpens sprødhed ødelægges
  • Hvis du ønsker at bage et klassisk sandwichbrød, med ens skorpe på alle fire sider, kan du benytte skydelåget, der passer til formen (låget købes separat)
  • Hvis du vil bage rugbrød i den, skal du fore formen med bagepapir

Rengøring

Sandwichformen tåler ikke opvaskemaskine. Vask den i stedet med en blød børste i varmt vand uden opvaskemiddel, og aftør den grundigt før den stilles til side. Formen må ikke stå i blød, da det vil kunne få den til at ruste.


Udstyr til sandwichbrød