Om brug og vedligehold af rugbrødsforme i jern

Rugbrødsforme Fra Kunst Og Køkkentøj

Om rugbrødsforme i jern

Vores rugbrødsform er fremstillet af solidt, aluminiseret jern. Materialet er virkelig godt til at lede og fordele varmen fra ovnen, så dit bagværk får en sprød skorpe. Formen kan bruges til rugbrød, sandwichbrød, sandkage, bananbrød og lignende bagværk.

Formen fås med eller uden non-stick belægning. De gode råd her dækker begge modeller.


Før brug

Inden første brug skal rugbrødsformen vaskes grundigt af i hånden, i varmt vand og en smule opvaskemiddel.


Anvendelse

  • Formen tåler maks. 230 °C
  • Smør indersiden med smør eller neutral olie
  • Opvarm aldrig formen uden dej i
  • Vend det varme brød ud af formen efter bagning; hvis du lader brødet afkøle i formen, dannes der kondens langs siderne, som kan opløse skorpen og gøre det vanskeligt at få brødet ud
  • Formen skal fores med bagepapir, når du arbejder med meget våde deje, f.eks. til palæo-brød

Bemærk: Bager du i en rugbrødsform uden belægning, og er din rugbrødsdej meget sur, bør du fore formen med bagepapir.


Pas på med ridser

Brug aldrig knive eller andre skarpe genstande i formen med non-stick, da det skader belægningen. Brug i stedet køkkenværktøj af træ, plastik eller silikone.


Rengøring

Rugbrødsformen tåler ikke opvaskemaskine. Vask den i stedet i varmt vand, med en blød børste og eventuelt lidt opvaskemiddel. Formen må ikke stå i blød, da det får formen til at ruste og evt. belægning til at løsne sig.


Udstyr til rugbrød

Se mere udstyr til rugbrød