KNIVE

Om brug og vedligehold

Om brug og vedligehold af knive fra Kunst og Køkkentøj

Forskellige typer af knive kan stille forskellige krav til vedligehold. Det er derfor altid en god idé, at undersøge om der er noget særligt, der skal tages hensyn til, ved de knive man bruger. Der findes dog også nogle helt generelle retningslinjer, der gælder for behandling af alle typer knive:

Vask kniven i hånden

Knive tåler IKKE vask i opvaskemaskine, da det sløver skæret. De bør derfor altid vaskes af i hånden, og aftørres med det samme for at forhindre rust. Vi anbefaler desuden at de ikke lægges i blød, men rengøres umiddelbart efter brug.

Stryg kniven ofte

Knive bør vedligeholdes med strygestål, helst før eller efter brug, hver gang man bruger kniven. Strygestålet sliber ikke din kniv, men sikrer, at kniven forbliver skarp i længere tid ved at rette æggen på kniven op.

Få kniven slebet professionelt

Ønsker du at slibe dine knive selv, anbefaler vi, at man bruger slibesten, da de fleste slibeapparater ofte kan gøre mere skade end gavn. En anden mulighed er at få slebet dine knive af en professionel sliber – en service vi kan være behjælpelig med i vores butikker.

Opbevar kniven rigtigt

Den mest skånsomme måde at opbevare knive på, er hængende på en magnet eller stående i knivholdere og knivblokke, hvor knivene ikke hviler direkte på æggen. Generelt skal man undgå at opbevare sine knive på måder, hvor æggen på knivene kan støde mod hinanden, da dette kan beskadige æggen.

Følger du disse råd, vil du have glæde af dine knive de næste mange år.

Se også

Lad Kunst og Køkkentøj slibe dine knive

Hvis du har brug for vejledning, rådgiver vi gerne om hvilke strygestål og slibesten, der passer til de enkelte knive. Kig ind i vores butikker eller kontakt os via e-mail eller telefon.


Knive

Se alle