Gateau Marcel chokoladekage i silikoneform


Sådan laver du en Gateau Marcel chokoladekage i silikoneform

Udstyr til opgaven
Køkkenvægt, rund cylinder silikoneform (som model Tor fra Silikomart), piskeris, røreskål, kasserolle eller sauteuse, dejskraber, skærebræt, kokkekniv.

Se forslag til udstyr længere nede på denne side.

Fremgangsmåde
Find din yndlingsopskrift på chokoladekagen Gateau Marcel, der på klassisk vis indeholder rigeligt med chokolade og smør.

Begynd med at veje chokolade og smør af, og smelt det sammen i en lille gryde. Pisk æggehvider stive med lidt sukker, gerne i en røreskål med et piskeris. Pisk så æggeblommer med resten af sukkeret, til de bliver hvide og luftige, og vend de piskede æggeblommer ned i det smeltede smør og chokolade. Vend derefter forsigtigt de piskede æggehvider i chokolademassen.

Fyld to runde cylinder-silikoneforme halvt op, og stil resten af chokolademassen i køleskabet. Placér silikoneformene på en bageplade, og sæt dem i ovnen. De skal bages til de har dannet skorpe, og giver efter ved et let tryk. Tag formene ud af ovnen, stil dem på køkkenbordet, og tryk kagerne forsigtigt ned i silikoneformene.

Hæld resten af chokolademassen fra køleskabet oven på kagerne. Skrab toppen af kagerne med chokolademasse jævnt af med en paletkniv. Stil så formene i fryseren. Når kagerne er frosset, befries de fra silikoneformene og stilles på et skærebræt af plastik eller en (kold) bageplade.

Høvl chokolade i flager med en stor kniv, og placér flagerne sirligt på kagerne med en fleksibel fadskraber. Drys til sidst let med kakao, og servér.


Udstyr til Gateau Marcel