Æbletærte i perforeret tærtering af stål


Sådan laver du æbletærte i en perforeret tærtering af stål

Udstyr til opgaven:
Tærtering af perforeret stål, bageplade af perforeret aluminium, sprøjtepose, røreskål, bagepensel, kagerulle, tyndskræller, skærebræt, grøntkniv.

Se forslag til udstyr længere nede på denne side.

Fremgangsmåde:
Find først din yndlingsopskrift på æbletærte. Smør en perforeret bageplade og placér tærteringen på denne. Udrul en mørdej, så den er 2 mm tyk. Fór tærteringen med den udrullede dej, og husk at presse dejen helt ud over kanten. Tryk let på toppen af tærteringen og fjern den overskydende dej.

Skræl et par æbler, befri dem for kernehuset og skær dem i tynde både. Kom mandelmasse i en sprøjtepose og fordel massen ligeligt i den forede tærtering. Læg æblebådene pænt på fyldet.

Bag æbletærten og fjern derefter tærteringen. Glasér tærten med smeltet æblegelé og drys med finthakkede pistaciekerner. God fornøjelse.


Udstyr til æbletærte