Filosofi

Historien om Kunst og Køkkentøj


Specialist i gastronomisk værktøj

Kunst og Køkkentøj blev etableret i 1988 som specialist i gastronomisk værktøj. Grundlægger Per Nikolaj Kampmann ønskede, at etablere et centrum for det bedste værktøj inden for gastronomien. Formålet var, at alle varer skulle udvælges ud fra deres praktiske anvendelse og holdbarhed. Det har siden været butikkens omdrejningspunkt og i tillæg hertil, at yde en unik service og rådgivning af kunderne. Det var et ønske fra stifteren, at butikken skulle være for alle, ikke kun ’Michelin-kokke’, men alle der har interesse for og glæder sig over, at arbejde i et køkken med ordentligt værktøj.

Hvorfor praktisk anvendelse og holdbarhed?

Der bliver fremstillet ufattelig mange værktøjer til køkkener, men ikke alle har en kvalitet og holdbarhed, så de kan bruges i et professionelt køkken. Det er klart, at bedømmelsen af varerne inden for deres anvendelse og holdbarhed skal stilles op i mod det professionelle køkken og kravene dertil. Der kan være stor forskel på en kartoffelskræller, men det skal være den, der er mest praktisk og mest holdbar for at kunne komme igennem nåleøjet i butikkens udvælgelse. Det gælder samtlige ting i butikken og ofte findes 'nr. 2' ikke. Her findes kun det bedste. Det mest interessante er, at det ikke behøver at være den dyreste. Kvalitet og holdbarhed styrer hvad der er af udvalg i Kunst og Køkkentøj, såvel i butikken som på webshoppen. Modetrends og designudfoldelser må man finde i andre butikker. Kunst og Køkkentøj beskæftiger sig kun med det klassiske håndværk.

Specielle varer

Det er ikke alle varer inden for gastronomisk værktøj, som der er plads til på hylderne i butikken eller på webshoppen, så derfor er vi altid klar til at bestille specielle ønsker hjem. Vi tager altid snakken med vores kunder om, hvilken vej der er den bedste for resultatet og finder den ønskede vare. Derfor kan det være godt, at komme ned i butikkerne eller ringe til os.

Hædersdiplom

Gastronomisk indsats

I 1998 tildelte Det Danske Gastronomiske Akademi os deres hædersdiplom for værdifuld gastronomisk indsats og i 2002 hædersdiplomet for forretningens kogebogsafdeling. Det er vi stadig stolte af, og vi bestræber os for hver dag, for at yde det bedste for vores kunder og at de finder et udvalg i vores butikker, der fremmer arbejdet med gastronomien.

Specialer

Under afsnittet Services her på siden beskrives nogle af de specialer vi har i butikken, ud over salg og rådgivning i gastronomisk værktøj.


Se alle varer