Om brug og vedligehold af udvalgte varer fra Kunst og Køkkentøj

Hvordan rengøres en jernpande, så man undgår rust? Skal en silikoneform smøres inden første brug? Og hvorfor skal et skærebræt af træ gøres vådt på begge sider? Spørgsmål som disse, og mange flere, kan du få svar på her.

Stegepande I Pladejern Fra Kunst Og Køkkentøj (1)

Anodiseret aluminium

Bageforme af "anodiseret aluminium" er fremstillet af aluminium, hvor overfladen er blevet anodiseret, hvilket ændrer den permanent. Denne behandling udføres fordi overfladen ...

Brug og vedligehold af anodiseret aluminium →


Bagesten

En bagesten bruges til brød- og pizzabagning. Placer emnet du vil bage direkte på den opvarmede sten. Stenen 'suger' fugt fra emnet væk og danner samtidigt en sej og sprød skorpe ...

Brug og vedligehold af bagesten


Bagestål

Formålet med et bagestål er at få en sprød skorpe på især pizza, boller og fladbrød. Pointen er, at bagestålet holder på varmen, selvom ovnen åbnes kortvarigt. Derved bages ...

Brug og vedligehold af bagestål


Chokoladeform, hård plast

For at få det optimale ud af formen er det vigtigt, at du tempererer din chokolade korrekt. Temperering bevirker, at chokoladen får en spejlblank overflade, og at den ...

Brug og vedligehold af chokoladeform i hård plast


Hævekurv

En hævekurv hjælper med at holde faconen på dit brød, mens det koldhæver. Hævekurven kommer til sin ret, når dejen indeholder gluten, og er æltet eller rørt godt igennem ...

Brug og vedligehold af hævekurv


Jernpande

Før panden tages i brug, skal den steges ind i olie, så den slipper stegeemnet nemt. Brug en raffineret solsikke- eller vindruekerneolie. Steg panden ind ved at smøre indersiden med olie ...

Brug og vedligehold af jernpande


Knive

Forskellige typer af knive kan stille forskellige krav til vedligehold. Det er derfor altid en god ide at undersøge, om der er noget særligt, der skal tages hensyn til, ved de knive man bruger ...

Brug og vedligehold af knive


Non-stick belægning

Non-stick belægninger slides altid over tid, især hvis de udsættes for høj varme eller ridser fra metalredskaber. Det er derfor vigtigt, at du følger producentens anbefaling ...

Brug og vedligehold af non-stick belægning


Refills til Wrapmaster dispenser

Husholdningsfilm fra Wrapmaster er velegnet til at dække og indpakke smør, margarine, ost, kød, fisk, sandwich, frugt, grøntsager og frosne fødevarer. Husholdningsfilmen er ...

Information om refills til Wrapmaster dispenser


Rugbrødsform, jern

Rugbrødsformen er fremstillet af solidt, aluminiseret jern. Materialet er virkelig godt til at lede og fordele varmen fra ovnen, så dit bagværk får en sprød skorpe ...

Brug og vedligehold af rugbrødsform i jern


Silikoneform, Elastomoule

En grå Elastomoule silikoneform fra de Buyer kan bruges til kage, brød, mousse, is og parfait. Formen er velegnet til brug i fryser, ovn og mikroovn, da den tåler fra -70 °C til +300 °C ...

Brug og vedligehold af silikoneform fra Elastomoule


Silikoneform, Silikomart

En rød, hvid eller gul silikoneform fra Silikomart kan bruges til kage, brød, mousse, is og parfait. Formen er velegnet til brug i fryser, ovn og mikroovn, da den tåler fra -60 °C til +230 °C ...

Brug og vedligehold af silikoneform fra Silikomart


Skærebræt, bøgetræ

Skærebrættet er fremstillet i ovntørret og stavlimet bøg, som efterfølgende er blevet behandlet med linolie. Denne måde at fremstille træskærebrætter på, er den bedste ...

Brug og vedligehold af skærebræt i bøgetræ


Skærebræt, plast

Skærebrættet er fremstillet i relativt hård plast (polyethylen/PE-plast), som er det bedste alternativ til træ, når det handler om skærebrætter. Det hårde plastmateriale ridses synligt, hvilket er godt ...

Brug og vedligehold af skærebræt i plast


Støbejern

Støbejern er et virkelig godt materiale til gryder og pander. Det er særdeles stærkt, fordeler og holder godt på varmen, så man let kan holde en stabil temperatur i panden eller gryden ...

Brug og vedligehold af støbejern


Generel rengøring af gastronomisk værktøj

Det er afgørende for dit køkkentøjs funktion og levetid, at du rengør og vedligeholder det korrekt. Noget tåler fint opvaskemaskine, hvor andet skal vaskes op i hånden ...

Generel rengøring af gastronomisk værktøj