Om brug og vedligehold af hævekurve

Hævekurve Hos Kunst Og Køkkentøj

Om hævekurve

Med en hævekurv kan du arbejde med fugtige deje og stadig bage brød, som får en smuk form. Som et plus giver en hævekurv en meget delikat overflade til brødet.

En hævekurv hjælper med at holde faconen på dit brød, mens det koldhæver. Hævekurven kommer til sin ret, når dejen indeholder gluten, og er æltet eller rørt godt igennem. Kurven er også god at servere og opbevare friskbagt brød i, da den flettede konstruktion tillader luft at cirkulere om det lune brød, så det ikke bliver fugtigt.

Hvis du bager glutenfrit eller stenalderbrød, er en hævekurv hverken velegnet eller nødvendig. Brug i stedet en traditionel brødform.


Anvendelse

Når du skal efterhæve din dej i en hævekurv, er der to forskellige fremgangsmåder:

  • Læg et klæde i kurven, drys en smule hvede- og rismel i og hæld så forsigtigt din dej i oven på klædet. Du kan bruge et rent viskestykke, et hørklæde eller et klæde, der er særligt beregnet til hævekurve.

Eller:

  • Smør hævekurven med lidt raffineret solsikke- eller vindruekerneolie, drys en smule hvede- og rismel i og hæld så din dej forsigtigt ned i kurven.

Rengøring

Lad hævekurven tørre efter brug og børst eventuelle rester af mel ud med en stiv børste. Alt efter behov skylles kurven i rent vand og tørres i ovnen ved 125 °C i ca. 20 minutter.

Hævekurven må aldrig vaskes med opvaskemiddel.


Udstyr til brød og pizza

Se alt i kategorien