Specialist i gastronomisk værktøj.

Kunst og Køkkentøj blev etableret i 1988 som specialist i gastronomisk værktøj. Et ønske fra stifteren Per-Nikolaj Kampmann om at etablere et centrum for det bedste værktøj inden for gastronomien. Formålet var at alle varer skulle udvælges ud fra deres praktiske anvendelse og holdbarhed. Det har siden været butikkens omdrejningspunkt og i tillæg hertil at yde en unik service og rådgivning af kunderne. Det var et ønske fra stifteren at butikken skulle være for alle, ikke kun ’Michelin kokke’, men alle der har interesse og glæder sig over at arbejde i et køkken med ordentligt værktøj.

Hvorfor praktisk anvendelse og holdbarhed?

Der bliver fremstillet ufattelig mange værktøjer til køkkener, men ikke alle har den kvalitet og holdbarhed så de kan bruges i et professionelt køkken. Det er klart at bedømmelsen af varerne

inden for deres anvendelse og holdbarhed skal stilles op i mod det professionelle køkken og kravene dertil. Der kan være stor forskel på en kartoffelskræller, men det skal være den der er mest praktisk og mest holdbar for at kunne komme igennem nåleøjet i butikkens udvælgelse. Det gælder samtlige ting i butikken og ofte findes ’nr. 2’ ikke. Her findes kun det bedste. Det mest interessante er at det ikke behøver at være den dyreste. Kvalitet og holdbarhed styrer hvad der er af udvalg i Kunst og Køkkentøj, såvel i butikken som på webshoppen. Modetrends og designudfoldelser må man finde i andre butikker. Kunst og Køkkentøj beskæftiger sig med kun det klassiske håndværk.

Specielle varer

Det er ikke alle varer inden for gastronomisk værktøj som der er plads til på hylderne i butikken eller på webshoppen, så derfor er vi altid klar til bestille specielle ønsker hjem. Vi tager

altid snakken med vores kunder om hvilken vej der er den bedste for resultatet og finder den ønskede vare. Derfor kan det være godt at komme ned i butikken eller ringe til os.

Gastronomisk indsats.

 I 1998 tildelte Danske Gastronomiske Akademi os deres hædersdiplom for værdifuld gastronomisk indsats og i 2002 hædersdiplomet for forretningens kogebogsafdeling. Det er vi stadig stolte af og vi bestræber os for hver dag for at yde det bedste for vores kunder og at de finder et udvalg i vores butikker der fremmer arbejdet med gastronomien.

Specielle services

Under afsnittet ’Services’ her på siden beskrives nogle af de specialer vi har i butikken, ud over salg og rådgivning i gastronomisk værktøj.