Julebagning

Værktøj udvalgt af Kunst og Køkkentøj

Når du skal bage småkager som pebernødder, klejner, vaniljekranse, håkonskager, jødekager, fedtebrød og brunkager, er det en fordel og en lettelse i arbejdet, hvis udstyret er i orden

 


Sprøjtepose i stærk nylon
Den solide sprøjtepose er stærk nok til selv de hårde masser, som f.eks. kransekage. Udover kagedekoration, så er sprøjteposer geniale når man skal have noget ud i præcise mængder.
Køb her

Tylle til vaniljekranse
Tyller findes i mange størrelser og former. Det er lidt af en jungle, men hvis det handler om vaniljekranse, så gå efter den stjerneformede tylle 'nr. 10', som meget passende er 10 mm i diameter.
Køb her

Kagerulle uden håndtag
Fordelen ved kageruller uden håndtag i forhold til dem med, er at man har mere føling med dejen og at de ikke fylder så meget i skuffen.
Køb her

Klejnespore
Klejnespore til udskæring af marcipan, klejner og andre typer dej – kan også bruges til ravioli.
Køb her

Udstikkere
Kunst og Køkkentøj forhandler mange forskellige udstikkere til julens honningkage-produktion, hvor du kan vælge mellem snemænd, juletræer og andre julede udstikkere.
Se udvalget

Croquembouche
Croquembouche (eller croque-en-bouche) til tårn af vandbakkelser. Ikke en særligt dansk ting, men festlig er den!
Køb her

Bagemåtte i silikone
Bagemåtter er både gode at bruge som bagepapir i ovnen og til at rulle dej ud på. Og hvis du skal arbejde med sukker, er de uundværlige.
Køb her

Perforeret bageplade
Hvis kagerne skal blive ekstra sprøde under bagning, så skal du bruge en perforeret bageplade. Lavet i 1,5 mm aluminium, som sikrer optimal varmefordeling.
Køb her

Bagerist
Næsten alle kager skal afkøles på en rist, så man undgår at de bliver bløde i bunden. Hvis du laver chokoladeovertrukken konfekt, er en rist også god at stille emnerne på og derefter oversvømme dem med chokoladen.
Køb her

Bølgekniv
Denne bølgekniv er god til kager fordi den er spids, så man kan komme ind og skære – selv hvor der er meget lidt plads. Bølgeknive er også gode at hakke chokolade med!
Køb her

Kødhakker
Den klassiske kødhakker i en moderne og forbedret udgave i rustfrit stål, der kan tåle opvaskemaskine. Funktionaliteten er som den altid har været – brug den sammen med en kageforsats til at lave vaniljekranse.
Køb her

Kageforsats
Hvis du skal lave mange vaniljekranse, er en kødhakker med en kageforsats rar at have. Hvis du har en kødhakker og gerne vil have en kageforsats, så angiver diameteren på din hulskive, hvilken størrelse kageforsats du skal vælge.
Køb her

Pålægsmaskine
Udover at skære pålæg hurtigt og ensartet, er en pålægsmaskine virkelig god til at skære marcipan og dej i tynde ensartede skiver, f.eks. til brunkager.
Køb her

Hjerteform
Metalform uden bund, til hjerteformede kager. Fås i tre størrelser.
Køb her

Bageform til lagkager
Bageform til lagkagebunde, kager, is og cheesecake. Den løse bund gør det lettere at få dit færdige element ud af formen.
Køb her

Rugbrødsform
Vi får selv produceret denne form, fordi vi i en årrække ikke har været tilfredse med dem, der kan fås på markedet. Formen har flere gange vundet i test over andre lignende produkter på markedet.
Køb her

Savarinform
Oprindeligt er en 'savarin' en ringformet kage, lavet af en baba-dej uden rosiner. Kagen serveres med kagecreme og kandiserede frugter i midten.
Køb her

Cylinderbageform
Denne cylinderform er god til kager, som man gerne vil give en sprød overflade. Bageformen giver bagværket et flot snit med helt lige bund og sider, og da bunden er løs, er det nemt at få det færdige resultat ud af formen.
Køb her


Med forbehold for prisændringer på de viste produkter.