Julebagning

Værktøj udvalgt af Kunst og Køkkentøj

Når du skal bage småkager som pebernødder, klejner, vaniljekranse, håkonskager, jødekager, fedtebrød og brunkager, er det en fordel og en lettelse i arbejdet, hvis udstyret er i orden.

Publiceret i november, 2018

 

/da/product/sproejtepose-staerk-nylon-l-30-cm

Sprøjtepose i stærk nylon

Den solide sprøjtepose er stærk nok til selv de hårde masser, som f.eks. kransekage. Udover kagedekoration, så er sprøjteposer geniale når man skal have noget ud i præcise mængder, som f.eks. når man skal fylde cannelloni eller portionsglas.

KØB HER

SE UDVALGET

/da/product/tylle-stjerne--rf-oe-2-mm

Tyller

Tyller findes i mange størrelser og former. Det er lidt af en jungle, men hvis det handler om vaniljekranse, så gå efter den stjerneformede tylle 'nr. 10', som meget passende er 10 mm i diameter.

KØB TYLLE NR. 10 HER

SE UDVALGET

/da/product/kagerulle-boeg-l-40-cm

Kagerulle

Enkel og effektiv kagerulle til udrulning af dej. Udført i bøg, som slipper dejen godt, hvis man husker at bruge mel. Hvis man arbejder meget med sukker, kan man overveje at købe en i nylon i stedet, da sukker hænger mindre i dem. Fordelen ved kageruller uden håndtag i forhold til dem med, er at man har mere føling med dejen og at de ikke fylder så meget i skuffen.

KØB HER

SE UDVALGET

/da/product/klejnespore-oe-35-cm

Klejnespore

Klejnespore til udskæring af dej. Kunst og Køkkentøj forhandler to størrelser: Den lille variant er god, hvis behovet alene er udskæring af klejner. Den store variant kan bruges mere alsidigt og egner sig f.eks. godt til ravioli med fyld. Vi har valgt kun at føre klejnesporerne med ét hjul, for at lade det være individuelt, hvor store eller små udskæringer man ønsker. Klejnesporen egner sig godt til ravioli, marcipan, klejner og andre typer dej.

KØB HER

/da/products/?query=udstikker&FACET_CATEGORIES=505

Udstikkere

A, B, C, D, E eller F? Kunst og Køkkentøj forhandler over 150 forskellige udstikkere, udformet som bogstaver, tal og i forskellige geometriske former – også til julens honningkage-produktion, hvor du kan vælge mellem snemænd, juletræer og andre julede udstikkere.

SE UDVALGET

/da/product/croquembouche-saet-30x18-cm

Croquembouche

Croquembouche (eller croque-en-bouche) til tårn af vandbakkelser. Ikke en særligt dansk ting, men festlig er den!

KØB HER

/da/product/bagemaatte-silikone-42x40-cm

Bagemåtte i silikone

Bagemåtter er både gode til at bruge som bagepapir i ovnen og til at rulle dej ud på. Hvis du skal arbejde med sukker, er de uundværlige.

KØB HER

/da/product/bageplade-perforeret-40x30-cm

Perforeret bageplade

Hvis kagerne skal blive ekstra sprøde under bagning. Lavet i 1,5 mm aluminium, som sikrer optimal varmefordeling.

KØB HER

/da/product/bagerist-rf-b-32-cm

Bagerist

Næsten alle slags kager skal afkøles på en rist, så man undgår at de bliver bløde i bunden. Hvis du laver chokoladeovertrukken konfekt, er den også god at stille emnerne på og derefter oversvømme dem med chokoladen.

KØB HER

/da/product/boelgekniv-traeskaft-l-19-cm

Bølgekniv

God til kager fordi den er spids, så man kan komme ind og skære selv hvor der er meget lidt plads. Bølgeknive er også gode at hakke chokolade med!

KØB HER

/da/product/koedhakker-rf-str-8-hulskive-5mm

Kødhakker

Den klassiske kødhakker i en moderne og forbedret udgave i rustfrit stål, der kan tåle opvaskemaskine. Funktionaliteten er som den altid har været – brug den sammen med en kageforsats til at lave vaniljekranse.

KØB HER

/da/product/kageforsats-str-5-

Kageforsats

Hvis du skal lave mange vaniljekranse, er en kødhakker med en kageforsats rar at have. Hvis du har en kødhakker og gerne vil have en kageforsats, så angiver diameteren på din hulskive, hvilken størrelse kageforsats du skal vælge.

KØB HER

/da/product/redskaber/paalaegsmaskine--graef-eh-170t

Pålægsmaskine

Udover at skære pålæg hurtigt og ensartet, er en pålægsmaskine virkelig god til at skære dej i tynde ensartede skiver, f.eks. til brunkager.

KØB HER

/da/product/hjerteform-ubund--rf-l-18-

Hjerteform

Metalform uden bund, til hjerteformede kager. Fås i tre størrelser.

KØB HER

/da/product/bageform-lagkagebund-loes-bund-oe-20-cm

Bageform til lagkager

Bageform til lagkagebunde, ideel til kager, is og cheesecake. Den løse bund gør det lettere at få dit færdige element ud af formen.

KØB HER

/da/product/rugbroedsform-med-slip-let-prof-l-18-cm

Rugbrødsform

Vi får selv produceret denne form, fordi vi i en årrække ikke har været tilfredse med dem, der kan fås på markedet. Formen har flere gange vundet i test over andre lignende produkter på markedet.

KØB HER

/da/product/savarinform-oe-23-cm

Savarinform

Oprindelig er en 'savarin' en ringformet kage, lavet af en Baba-dej uden rosiner. Kagen serveres med kagecreme og kandiserede frugter i midten.

KØB HER

/da/product/bageform-cylinder-med-loes-bund-oe-75-cm

Cylinderbageform

Denne cylinderform er god til alle slags kager, specielt dem, hvor man gerne vil opnå en sprød overflade. Den giver bagværket et flot snit med helt lige bund og sider, og da bunden er løs, er det nemt at få det færdige resultat ud af formen.

KØB HER